ישנם זוגות בישראל הבוחרים מרצונם להתחבר בקשר נישואין ללא מעורבות של מוסד הרבנות. הם אינם מעוניינים מסיבה זאת או אחרת בטקס דתי או כל סממן של הדת בבניית קשר הנישואין שלהם. נכון להיום אין נישואין אזרחיים בישראל, על זוגות המבקשים להינשא ללא מעורבות של הרבנות לטוס לחו"ל ולהינשא שם בטקס אזרחי או לחילופין להינשא עם חתימה על חוזה נישואין המלווה בטקס נישואין אזרחי. בית המשפט נותן תוקף לחוזה הנישואין והופך את בני הזוג לבעלי זכויות של זוג נשוי על פי החוק הישראלי.
מה אפשר להכניס אל חוזה נישואין?
כאשר אתם מרכיבים את הסכם הנישואין ביניכם יש לכם אפשרות להכניס אליו את הסעיפים והנושאים החשובים לכם ביותר. בניגוד לנישואין על פי טקס דתי הכוללים מחויבויות זוגיות המתאימות בחלקן לתקופות אחרות, נישואין המתבססים על חוזה נישואין יהיו הרבה יותר מתאימים לחיים בעידן המודרני.
היום נהוג להכניס אל חוזה נישואין נושאים כמו חלוקת רכוש, מזונות, קבלת החלטות, פתרון סכסוכים וגם טיפול בילדים. הסעיפים בהסכם מתייחסים גם לתקופת הנישואין וגם למקרה של פרידה ופירוק הזוגיות.
חוזה נישואין לקבלת החלטות
כל זוג נשוי יודע כי מחלוקות הן חלק בלתי נפרד מהזוגיות, מה עושים כאשר מגיעים אל מבוי סתום? ידעתם כי ישנם זוגות הקובעים מראש פתרונות למקרים כאלו? בתוך חוזה נישואין ניתן לקבוע מראש כיצד תנהלו את אותם מקרים בהם אנכם מצליחים להגיע להסכמה.
נציין כי חוזה נישואין יוכל לשמש פתרון במקרה בו שני ההורים מגיעים מרקע שונה. ניתן יהיה להסדיר מראש בחוזה נושאים כמו חינוך הילדים, מקום מגורים, ניהול תקציב וגם חלוקת רכוש במקרה של החלטה על פירוק הזוגיות. רבים טוענים היום כי עם מעורבות של הרבנות או לא, כל זוג חכם זקוק לחוזה נישואין.