בתי המשפט בישראל עוברים שינוי בכל הקשור לדרך בה הם רואים את המעמד של האב והתפקיד שלו בחיי הילדים. אם בעבר כמעט כל מקרה של גירושין עם ילדים קטנים הסתיים באופן אוטומטי במתן משמורת בלעדית לאם היום כבר ישנם מקרים רבים של משמורת משותפת לשני ההורים. משמורת משותפת היא הזדמנות בעבור האב לשמור על קשר טוב יותר עם ילדיו ולהיות מעורב יותר בחיי היומיום שלהם. יחד עם יתרון זה מתלווים אל משמורת משותפת תשלומי מזונות נמוכים יותר, יהיו מקרים בהם לא יהיה כל תשלום של דמי מזונות.
מהי חזקת הגיל הרך?
המושג מתייחס למקרים בהם ההורים אינם מצליחים להגיע להסכמה בדבר משמורת על הילדים, במקרים אלו ההכרעה מועברת לבסוף אל בית המשפט. חוק חזקת הגיל הרך קבע עד היום כמעט באופן אוטומטי ובלעדי חזקה לאם על ילדים בגיל הרך, ילדים עד גיל 6. החוק קובע כי טובת הילדים עד גיל 6 היא להיות במשמורת של האם. מגמת השינוי בתפיסה של בתי המשפט היום מצמצמת מעט את המקרים בהם מוגדרת באופן אוטומטי חזקה לאם כאשר האב מבקש משמורת משותפת על הילדים.
מדוע חל השינוי?
עם היציאה לעבודה של רוב האימהות חל שינוי בתפקידם של האבות במשפחה, היום האבות הרבה יותר מעורבים בגידול הילדים באופן פעיל. דבר אשר אינו תואם את הקביעה האוטומטית של חוק הגיל הרך כי טובת הילד היא משמורת בלעדית לאם. היום, יותר ויותר אבות דורשים ובצדק מעורבות רבה בגידול ילדיהם לאחר הגירושין. אם גם אתה מעוניין לקבל משמורת משותפת על הילדים דע כי מדובר בצעד לגיטימי ואפשרי לחלוטין. היום בתי המשפט רואים באור חיובי מעורבות רבה ככל האפשר של האב בתהליך גידול הילדים. הדבר משרת את טובת הילד.