החופש הגדול כבר קרוב והילדים מתחילים לשאול לאיזו קייטנה רשמתם אותם השנה. הילדים הגדולים יותר כבר יבקשו קייטנות עם פעילויות אקסטרים מיוחדות, הקטנים יעדיפו עדיין קייטנה בסביבה מוכרת עם החברים מהגן או בית הספר.
כאן תוכלו למצוא טיפים שימושיים של הורים מנוסים לבחירת קייטנות לילדים, איפה כדאי לשים דגש והיכן לא מתפשרים על בטיחות הילדים.
א. רוב הקייטנות כוללות גם פעילויות ספורט ופעילויות חוץ, אנו משלמים לא מעט בכדי להבטיח שהילדים שלנו יבלו עם אטרקציות הקיץ המהנות ביותר, אך רגע לפני שאנחנו בוחרים קייטנה עם הרבה פעילויות שוב יהיה לשאול מי אחראי על הילדים? מי יספק להם טיפול רפואי במידת הצורך? קייטנות המנוהלות על ידי צוות אחראי פועלות עם מאבטחים, חובשים ומדריכים בעלי ניסיון במתן עזרה ראשונה. כמו כן, על כל הילדים בקייטנה להיות מבוטחים בביטוח תאונות אישיות.
ב. מי אחראי על הילדים בקייטנה? לכל קבוצת ילדים יש מדריך ולקייטנה עצמה ישנו מנהל, בקשו לקבל מידע על הכשרת המדריכים, גילאי המדריכים, ניסיון קודם והפיקוח של בעל הקייטנה אחר הנעשה.
ג. ביטוח לקייטנה הוא בראש ובראשונה ביטוח תאונות אישיות אותו מספק משרד החינוך לכלל התלמידים במערכת החינוך. קייטנות פרטיות אשר אינן קשורות למשרד החינוך נדרשות ברכישת ביטוח תאונות אישיות למשתתפים. עליכם כהורים לוודא כי כל פעילויות הקייטנה מכוסות תחת הביטוח.
ד. מי אחראי על רכוש הילדים בקייטנה? היום כל הורה שולח את ילדיו לקייטנה עם מכשיר טלפון נייד, מה קורה כאשר מכשיר הטלפון נגנב או נשבר? האם המדריכים אחראים לכך? אם החניך לא התבקש במפורש על ידי המדריכים להביא את החפץ האישי אל הקייטנה לא ניתן לחייב את צוות הקייטנה לקחת אחריות על הפריט, האחריות לשלמות הטלפון הנייד מוטלת על הילד בלבד.