מי מאיתנו לא אוהב להכין אוכל מהיר וטעים כמו בשר על המנגל,בשביל הנאה מסוג זה נבנה גריל לגינה.
טיפים להכנת בשר על גריל לגינה - רקע:
לפני שאפשר לדבר על טיפים להכנת בשר חשוב להבין מהו בעצם גריל לגינה.
גריל לגינה הינו גריל פחמים או גז העשוי מפלדת אל-חלד כדי שיוכל לעמוד בתנאי מזג האוויר השונים ובכך לא להרוס את הגריל ולהאריך את חייו.
גריל לגינה משמש לא רק אנשים פרטיים אלא גם מתאים לעסקים שמתעסקים לרוב בענף המזון, חברות הסעדה או חברות קייטרינג בעיקר חברות קייטרינג שמתעסקות בנישה הבשרית ונקראות קייטרינג בשרי.
טיפים על צליית בשרים:
אני שמח לחלוק עמכם מספר טיפים לצליית בשרים על גריל לגינה ,כדי שתוכלו לבחור את הבחירות הנכונות בבשרים לגריל.
לפני שנציין את הטיפים חשוב להבין שהטיפים הגיעו ממומחים בעלי הבנה רבה בנושא צליית בשרים.
1. בוחרים את הבשר ע"י מספר פרמטרים - ארץ מוצא הבשר,מידת יישון,אחוזי שומן גבוהים ביחס לגודל הנתח וכמובן שיוש הבשר.
2. בחירת מרינדה - מרינדה הוא רוטב מעודף על בשרים בעיקר בישראל ובארצות מזרח אמריקה,כדאי להכין מרינדה ביתית המורכבת מפלפל,מלח,שום,שמן,טימין וכמובן צ'ימיצורי שמוסיף רבות לטעם!
3. צבע הבשר - עדיף לבחור בשר טרי ולא בשר מופשר למרות שבשר טרי עולה הרבה יותר במרבית המקומות.
4. ניקוי הגריל - חשוב לנקות את הגריל בעזרת בצל ושמן זה עוזר לצליית הבשר וכמובן לחיטוי הבשר מפני חיידקים ולכלוך.
טיפים כלליים נוספים:
- בשר אדום ובשר טלה צריך לתבל במלח ים בלבד ובפלפל גרוס דק.
- אסור לאפשר ללהבות להיות חשופות על הבשר.
- חשוב מאוד להיות סבלניים זמן העשייה הוא לפי דרגת העשייה ולפי גודל הנתח.
- בשר עוף כדאי לצלות עם מרינדה.
שאלות שחשוב מאוד לשאול את הקצב:
1. מה מקור הבשר?
2. מה גיל החיה ומה מינה?
3. מה גזעה?
4. מתי נשחטה?
5. איך נשמר הבשר בהקפאה/בקירור?
טיפים להכנת בשר על גריל לגינה - לסיכום:
חשוב להתייעץ עם הקצב ועם חברים בנושא צליית הבשרים כדי שתלמדו דברים נוספים כי תמיד יש ממה ללמוד,בנוסף חשוב לשאול את מי שאוכל איזה מידת עשייה הוא אוהב.
אנו נשמח אם תחלקו עמנו טיפים נוספים מכם כדי לעדכן את המאמר,בנוסף אתם מוזמנים לקרוא מאמרים נוספים שלנו בנושא מטבחי גינה ובנושאים נוספים.
תודה לחברת קייטרינג מיטינג חברת קייטרינג לאירועים שבזכות הידע הרב שלהם חלק ניכר ממאמר זה נרשם.
קריאה מהנה.