ציוד למטבח המוסדי - הקדמה:
ציוד למטבח המוסדי הוא חלק בסיסי ממטבחים מוסדיים.
מטבחים מוסדיים הינם מטבחים תעשייתיים שבאים לתת פתרון למגוון רחב של עסקים שצריכים לייצר מדי יום אלפי מנות, מרבית עסקים אלו מכינים ארוחות לכל שעות היממה החל מהבוקר ועד הלילה לדוגמא: בתי קפה,בתי מלון,מסעדות ועוד.
ציוד למטבח המוסדי מגיע לתת פתרון מקצועי לבעלי עסקים שצריכים להיות פעילים 24 שעות ביממה, לדוגמא: בתי חולים,חברות היי-טק,בתי אבות,אכסניות ועוד.
כאשר אני מבטא את שלושת המילים ציוד למטבח המוסדי אני יכול להזכיר לכם את המושג מתחום ענף המזון של ציוד למטבחים תעשייתיים אך השוני הוא שמטבחים מוסדיים מדברים לרוב על בתי קפה ולא על מפעלים או ארגונים כאלה ואחרים שנותנים שירותי מזון לקהל העובדים בלבד.
ציוד למטבח המוסדי - למי מתאים ?
השאלה היא למי מתאים ציוד למטבח המוסדי נענה עוד בהקדמה אך חשוב להדגיש שבגלל עלותם הלא סטנדרטית ביחס למטבחים רגילים חשוב להתייעץ קודם עם בעלי מקצועי בתחום ציוד למטבחים האם יש לכם את הצורך בכך?
התשובה למי מתאים היא כללית אך נענה עליה בכל זאת, ציוד למטבח המוסדי מתאים בעיקר למסעדות גדולות , בתי חולים , חברות היי-טק גדולות וכמובן בתי מלון.
השאלה למה במיוחד להם ? התשובה היא ברורה פשוט בגלל שהם צריכים לספק אוכל 24 שעות ביממה ברוב המקרים (משמרת בוקר,משמרת ערב,משמרת 24 שעות,ובבתי חולים אף מעבר ל48 שעות משמרת).
והכמות כמובן הם צריכים לספק אוכל לאלפי אנשים מידי יום (משימה לא פשוטה בכלל).
לכל אחד מן המטבחים המוסדיים ישנו תפריט שונה לחלוטין, יש כאלה שנותנים אוכל בשרי וכאלה שנותנים אוכל חלבי ואף קינוחים, בעזרת ציוד למטבח המוסדי ניתן להכין תפריטים מגוונים ועשירים ולשלב משטחי הגשה מיוחדים,מקפיאים תעשייתיים ועוד מוצרים שונים כדי לספק אוכל איכותי 24 שעות ביממה.
היום ניתן לחזות בכך שחברות גדולות מעדיפות לשכור שירותי קייטרינג בשרי חיצוני או קייטרינג חלבי חיצוני תלוי במשמרת (ערב,בוקר) בכדי למזער את עלויות בניית מטבח מוסדי ועלות התחזוקה אך ממקרים רבים שפגשתי הדבר לא מתקיים והם לא חוסכים כסף אלא במרבית המקרים הפוך לחלוטין!
ציוד למטבח המוסדי - מה יש במטבח ?
במטבח מסוג זה ניתן למצוא עמדות בישול מגוונות, ביניהם עמדות חיתוך,הגשה, קירור,חימום ועוד.
העמדות הללו משתמשות בציוד למטבח המוסדי שמתאים לצורך שלהם כמו סירים גדולים,מחבתות מיוחדות,כלי הגשה גדולים ועוד.
ציוד למטבח מוסדי חייב לפעול מדי יום בצורה אינטנסיבית כאשר חלק מהמכשירים והמכונות משרתים את צוות המטבח לאורך שעות ארוכות לדוגמא: תנורים לבישול ואפייה, מכונות קילוף תעשייתיות,בלנדרים ועוד.
לכן חשוב לזכור כאשר בוחרים ציוד למטבח גם המוסדי וגם הפרטי ,הוא שאתם חייבים לשמור על הבטיחות של העובדים שלכם ולבחור במוצרים מחברה ידועה ובעלת מוניטין מוכח והחשוב ביותר מכשירי חשמל וכלים שעומדים בתקני הבטיחות המחמירים ביותר!
כמובן שחשוב לעשות סקר שוק בין החברות שמציעות ציוד למטבח המוסדי כדי לבחור את המחיר הטוב ביותר ולהתייעץ עם מספר רב של חברות בתחום ציוד למטבחים.
קריאה מהנה.