תנור פיצה - הקדמה:
כל עסק או אדם פרטי שמעוניין לבשל פיצה בצורה מקצועית צריך ציוד למטבח שמתאים לצרכיו.
כיום ניתן למצוא מגוון רחב של תנורי פיצה שרובם מיועדים עבור פיצריות או מסעדות שמעוניינים להכין פיצה איכותית במקום.
פיצה אמיתית כמו שעושים במסעדות איטלקיות נעשית עם תנורי פיצה מקצועיים (יש כאלה שקוראים להם טאבון) שנותנים את הריח וקצת מהטעם של האבנים המיוחדות שביחד יוצרים הרמוניה מושלמת ואהובה שנקראת פיצה
תנור פיצה - טיפים לרכישת תנורי פיצה:
בכדי לבחור תנור פיצה צריך לבדוק מספר פרמטרים אל מול אותה חברה לציוד למטבחים שממנה מעוניינים לרכוש את תנור הפיצה:
- גודל המטבח/החלל – גודל המטבח זה דבר שחשוב מאוד לבדוק לפני רכישת תנור פיצה, השאלות שאותם אתם חייבים לשאול הם: כמה חלל פנוי יש לכם? וזאת בכדי שתוכלו להביא תנור פיצה שיתאים לחלל שלכם ובכך לא תקנו מוצר שאינם יכולים להשתמש בו.
- עומסים – צריך לבצע השערה מקסימאלית כמה פיצות תצטרכו להכין בו זמנית כדי שתוכלו לקנות תנור פיצה עם מספר תרמוסטטים שמתאים לצרכים של הפיצרייה שלכם או לבית שלכם.
- עלות אל מול תועלת – צריך לבדוק את כמות החשמל שנצרך ע"י תנורי פיצה שונים בכדי להגיע לחישוב כלכלי שבו אתם תצאו בעלי רווח הגדול ביותר לאחר חישוב עלויות החשמל,ייצור הפיצה,שעות העבודה וכו'.
- יצרן – חשוב לקנות מיצרן בעל שם עולמי וכמובן עם אחריות לכמה שיותר שנים כדי שתוכלו לעבוד בשקט!
- מחירי החלפים – חשוב לעשות סקר שוק של מחירי החלפים במידה ותנור הפיצה התקלקל ובכך תוכלו לשמור על תנור הפיצה גם לאחר האחריות ובכך לא להגיע לעלויות מיותרות כעבור מספר שנים מזמן הרכישה.
- עלות תחזוקת תנור הפיצה – חשוב מאוד לבדוק האם צריך לתחזק לעיתים קרובות מבחינת ניקיון מיוחד ודברים נוספים שיכולים לעלות סכום לא מבוטל בפריסה לשנים.
-תקציב – המרכיב החשוב בכל רכישה הוא לקבוע רף תקציבי שתוכלו לעמוד בו ואף אם ניתן לבצע פריסת תשלומים עבור תנור הפיצה אל מול ספקית ציוד להקמת פיצריה.
תנור פיצה - לסיכום:
טרם רכישת תנורי פיצה אתם חייבים להתייעץ עם בעלי מקצוע שבאים מהתחום,גם עם פיצריות וגם עם עסקים שמוכרים ציוד לפיצריות.
חובה לבדוק את הפרמטרים שצוינו במאמר כדי למנוע מצבים מביכים שיפריעו לכם בתענוג של הכנת פיצה איכותית בעזרת הציוד הטוב ביותר.
קריאה מהנה.