מטען למחשב נייד, מקורי או חלופי?
אז התשובה לכך חבויה בניסיונם של הרבים כי אם הייתם שואלים מעבדת מחשבים ניידים היו מנסים רק למכור לכם מבלי לחשוב מה אתם באמת רוצים או צריכים. במאמר זה נעמיק ונבין מהו מטען למחשב נייד ומה בעצם עדיף לנו לקנות כאשר המטען של המחשב מתקצר ולא עובד יותר.
אחריות למטען
קנייה בטוחה של מטען למחשב נייד היא במעבדות מחשבים מוכרים שמעניקים אחריות ארוכה ולא כאלה של 3 חודשי אחריות, מעבדות רבות מקבלות מהיבואנים אחריות ל 12 חודשים אך נותנים ללקוחות רק 3 חודשים וזה מצריך את הלקוח לקנות מטען חדש.
סוג המטען
לעיתים קרובות מעבדות משכנעות את לקוחותיהם לקנות מטען אוניברסלי או מטען של חברה אחרת מהמחשב של הלקוח. זוהי דרך למכור שכן ההמלצה היא לקנות מטען מקורי בלבד, מטענים שאינם מקוריים יכולים לגרום לקצר בלוח האם וכל מיני תקלות כגון חימום יתר של הפלאג טעינה ובעיות קשות במחשב שלכם לכן אל תתנו למוכרנים לשכנע אתכם לחסוך כמה עשרות שקלים, זה יכול לעלות לכם במחשב.
סכנות הטמונות בעבודה עם מטען לא מקורי או פגום
מי שירצה לחסוך כמה שקלים על מטען מקורי או שירצה לבחור ולקנות מטען חלופי או מנגד להישאר ולעבוד עם מטען פגום מסכן את המחשב, את עצמו ואת הסביבה. במקרה הטוב המטען ייהרס לגמרי ושום נזק לא יגרם לאף אחד מכל אלו הנזכרים למעלה. במקרה הפחות טוב עלול המחשב להיהרס בשל מתח לא קבוע המגיע מהמטען וקצרים שיכולים להופיע. במקרים קיצוניים מטענים פגומים שנשארו ללא השגחה המחוברים לחשמל גרמו לשרפות בין אם גדולות ובין אם קטנות שרפות שכאלה מעלות בסיכון רכוש, בעלי חיים ובני אדם.
לפעמים חסכון קטן בכיס לא שווה את הנזק והטרחה שהעניין יכול לגרום לכם בעתיד. תזכרו לחשוב חכם ולא לשחק עם מוצרי חשמל העניין יכול להיות מסוכן.
מלבד זאת במידה והמוצר כמו מטען למחשב נייד היה פגום אתם לא תהיו זכאים לתבוע את היצרנים אם חשבתם כבר להתעשר על גבי איזה חברת מחשבים גדולה אז טעיתם. במידה והשתמשתם במוצר לא על פי הוראות היצרן (זאת אומרת במוצר פגום) אתם מבטלים כל אחריות של היצרן על כל המוצרים איתם בה החלק הפגום במגע (כגון סוללה, המחשב עצמו וכל דבר אחר המחובר אליו).
המאמר באדיבות מעבדת המחשבים קום סרוויס