אמנם לא כולנו ניחנו בידי זהב וראש טכני מושלם, אך פעמים רבות בחיינו נצטרך להרכיב דבר מה בבית או בדירה, והאמצעי היחיד לרשותנו יהיה שתי ידינו. תמיד קיימת האופציה להתקשר לבעל מקצוע שיעשה את העבודה בשבילנו, אך רוב הדברים הפשוטים לבית ניתן להרכיב באופן עצמאי ולחסוך בכך עלויות גבוהות. אולם על מנת לחסוך בעלויות ולא לגרום לנזקים גדולים שיהפכו לעלויות גדולות מעלויות ההרכבה עצמה, יש להקפיד על כמה כללי בנייה בסיסיים. אחד הדברים שרבים יוכלו להרכיב בקלות במו ידם יהיה מחסן גינה, לאחסון האביזרים הכלליים שאין בהם צורך יומיומי או שאינם מתאימים לאחזקה בבית.
הנה כמה דרכים להרכיב מחסן גינה בצורה נכונה ובאופן עצמאי:
-
יישור השטח - חשבו על כך שאתם בונים מבנה לאחסון בגינה. על מנת שהאביזרים המאוחסנים לא ייפלו ותוכלו לאפסנם בצורה יציבה, חשוב ראשית כל ליישר את השטח מתחת למבנה. בדומה לכל בית או מבנה, גם מחסן חייב להיות ישר ומאונך לקרקע כדי שיהיה יציב ולא עקום.
-
ניקוי השטח - יחד עם יישור הקרקע מתחת למחסן, חשוב לדאוג לעקור שורשים ואבנים מהקרקע, על מנת שלא יפריעו למבנה. צמח שיגדל מתחת למחסן או לתוך הרצפה שלו, יוכל לגרום לבקעים וסדקים ברצפת המחסן בתקופה מאוחרת יותר.
-
בניית השלד הראשוני - לכל מחסן גינה בדומה לכל מבנה, ישנו שלד ראשוני וחלקים בסיסיים הדומים לאבני בניין של מבנה. על מנת להרכיב את המחסן, הכרחי לבנות ראשית כל את ההכנה, זהו השלד הראשוני שעליו יורכב שאר המחסן. ייצוב אבני הבניין של מבנה ותקיעתם בקרקע בצורה חזקה ויציבה, תבטיח הקמה קלה יותר של מבנה האפסון בגינה. כמו כן, אם תהיה טעות או בעיה בהרכבה אחר כך, ניתן יהיה לחזור לשלב זה של הבניה, שלב השלד, ולא לפרק את המבנה כולו.
-
חיזוק חלקים - בדומה לכל מבנה, גם מבנה אחסנה בגינה, יהיה זקוק לחיזוק חלקים והתקנת ברגים וקשירות, על מנת לחזק ולייצב חיבורים קיימים. הדבר יבטיח את יציבות המבנה ואת החוזק שלו, כך שלא יתרופף גם לא מול תנאי מזג אוויר קשים או משקלים כבדים.