מי מאיתנו לא היה רוצה לדעת יותר על מחשבים? להיות מסוגל לבחון מחשב כמה דקות, ולדעת בדיוק מה הבעיה בו, ואיך לתקן אותה. זו יכולת שהרבה מאוד אנשים בחברה המודרנית היו שמחים שתהיה להם. לאלה מאיתנו ששוקלים את העניין כקריירה רצינית, יש דרכים לא מסובכות לעשות את זה.
יש בימינו המון טכנאי מחשבים, ולא כל אחד יכול סתם להיכנס לשוק הכל כך תחרותי הזה. אבל אם תחליטו שאתם רוצים בכל זאת, זה לא בשמיים, והנה לכם כאן כמה טיפים ועצות – איך להפוך לטכנאי מחשבים מקצועי.
לימודים
כן, כן. לימודים. יש בתי ספר מיוחדים לטכנולוגייה שמציעים מסלולים דו שנתיים ללימודי טכנאות מחשבים. בנוסף, קיימות הכשרות ספציפיות יותר, שהיוקרתית ביניהן היא CompTIA A+. שווה להשקיע את הזמן בלימודים הללו, וכן להשקיע את הזמן במערב אחרי התעשייה והתפתחויות בתחום הטכנולוגיה. טכנאי מחשבים מקצועי צריך לדעת מה כל ראשי התיבות המוזרים באלקטרוניקה אומרים, למשל. אי אפשר להיות מופתע כשמראיין שואל אותך מה זה TCP/IP.
כל הדברים האלה מאפשרים לך להגיע לעבודות הראשונות שלך בעמדה הכי טובה שאפשר, ככה שתוכל לצבור ניסיון איכותי בעבודה איכותית. זהו הצעד הראשון בדרך להיות טכנאי מחשבים מקצועי.
נסו את זה בבית
החלטתם שאתם רוצים להתמקצע כטכנאי מחשבים? נהדר! אחד הדברים הראשונים שכדאי שתעשו הוא לבנות מחשב. לא, לא לקנות מחשב, אלא לבנות מחשב. זה אומר לקנות את כל החלקים שצריך, כולל מעבד, לוח אם, כרטיס גרפי, זיכרון, ראם וכל השאר, לקנות את הקייס למחשב עצמו, ולהרכיב הכל למקום שלו. בעצמכם. זה ניסיון אישי שאי אפשר להעריך את שוויו. כשתתקלו בבעיית חומרה בעתיד, אין דבר שיכין אתכם אליה טוב יותר מאשר עבודה בעצמכם עם חומרה. אז תבנו לעצמכם מחשב חדש! כך תתקרבו עוד קצת להיות טכנאי מחשבים מקצועי.
אחרי שתסיימו, תתקינו עליו את מערכת ההפעלה שלכם, ותוודאו שהכל בסדר. ואז תשמידו הכל. לא, לא פיזית, אבל תהרסו משהו בהתקנת מערכת ההפעלה למשל. תמחקו איזה קובץ חשוב. תזיזו תיקיות. תהרסו משהו. ותנסו לתקן! שוב, זה ניסיון שקשה להרוויח אחרת – הדרך הכי טובה ללמוד איך לפתור בעיה היא לפתור אותה.
לאורך כל העבודה הניסיונית הזו חשוב לזכור מה המקור מספר אחד שלכם לעזרה – לא חברים, לא קולגות. קוראים לו גוגל, ומהיום הוא החבר הכי טוב שלכם. כל בעיה – חשוב להדגיש, כל בעיה – שאתם נתקלים בה, היא לא בעיה חדשה. היא כבר קרתה לאנשים בעבר. וכנראה שיותר מפעם אחת. וסביר שמישהו כתב עליה באינטרנט. אז תלמדו על כל הטריקים שאפשר להשתמש בהם בגוגל, למשל סימון במרכאות של מילים שאתם רוצים שבהכרח יופיעו כמו שהן בכתבה. תוכלו למצוא כך מגוון פתרונות לשלל בעיות.
בלי בררנות
תעבדו בחינם. תתנדבו לעזור לאנשים עם המחשבים שלהם. זה ניסיון תעסוקתי בשבילכם, ומי יודע, אם תהיו מוצלחים, אולי הם יספרו לחברים שלהם, שיצטרכו אתכם גם. ההזדמנויות החינמיות האלה יכולות בקלות להפוך לעבודה אם תתמידו ותעבדו ברצינות.
אתם לא מתחילים כטכנאי מחשב מקצועי. הדרך לשם ארוכה. אז אם אתם מקבלים הצעת עבודה, ולא משנה מה היא, קחו אותה. כפי שצויין כבר, תעשיית הטכנאות במחשבים היא תחרותית מאוד, ומקומות עבודה פנויים הם לא דבר נפוץ. אז קחו כל משרה שאתם יכולים, ותמצאו דרכים להתקדם משם. אין לכם מה להפסיד.
אז תזכרו – רק בגלל שאין לכם מושג מה זה CMD, או שהתכנות הכי מסובך שעשיתם היה באקסל, זה לא אומר שאתם לא יכולים להפוך לטכנאי מחשבים מקצועי. וזה הרבה יותר קל משהרוב חושבים. אז קדימה – לעבודה!