מה זה בדיוק מים מסוננים? האם כל הסיפור הוא העברת המים בתוך מסננת שמונעת מגרגרי חול לעבור דרכה? האם בכלל צריך את זה כשברור שמי ברז אינם מכילים גרגרי חול? ובכן, סינון מים הוא תהליך שמטרתו היא לסנן את המים ממגוון רחב של חומרים ומשקעים מזהמים שגודל החלקיקים שלהם קטן הרבה יותר מאשר גרגר חול. על אף שהאסוציאציה הראשונית העולה לראשנו היא אותה מסננת חול שכולנו מכירים, בפועל סינון מים, לרבות במכשיר בר מים תמי 4, הוא תהליך שנראה שונה לחלוטין.
שטח פנים גדול של גרגרי פחם פעיל
איכות מים מסוננים של תמי 4 היא איכות העומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר בתחום של איכות מי שתייה לשימוש ביתי. הסינון המבוצע במכשיר תמי 4 מבוסס על סנן פחם פעיל, סנן המיושם במפעלי משקאות גדולים. הפחם מגיע בתצורה של גרגרי פחם זעירים בגודל של גרגרי חול, כשהתכונה הבולטת של הפחם על פני חומרים אחרים המגיעים בתצורה גרעינית היא כמות החריצים המיקרונים הממלאים את שטח הפנים של הגרגר. אם שטח הפנים של הגרגר הוא מילימטר אחד, הרי שהכמות הגדולה של החריצים הללו מגדילה את סך שטח הפנים לכמה וכמה מ"מ על פני אותו גרגר.
בניית הסנן להשגת אפקטיביות מרבית
כאשר מסננים מים כפי שמתבצע במכשיר בר מים תמי 4, ישנה חשיבות רבה שהמים יצרו מגע לאורך כמה שיותר זמן עם הגרגרים, וכן שיהיו למשקעים הנמצאים במים כמה שיותר שטח פנים להיתפס בו. מאחר והסנן הוא גם מעין מיכל בפני עצמו, בכל מקרה ישנה כמות של מים השוהה בתוך הסנן לאורך זמן, במהלכו נפרדים כל המשקעים והמזהמים מן המים ונתפסים בשטח הפנים של גרגרי הפחם. איכות מים מסוננים של תמי 4 תלויה מאוד במצבו של הפחם ובמידת "הטריות" שלו.
החלפת הסנן מדי תקופה על פי הוראות היצרן
ככל שהפחם נמצא זמן רב יותר בשימוש, כך היעילות שלו פוחתת, ולכן ישנה חשיבות להחליף את הסנן מדי תקופה. במכשיר בר מים תמי 4 מדובר על פרק זמן של 6 חודשים, קרי כל חצי שנה יש להחליף את הסנן על מנת לשמור על אפקט הסינון הטוב ביותר בכל עת. בנוסף, לסנן ישנה נורה אולטרה סגול שתפקידה הוא להפחית את העומס הבקטריאלי במים, וזאת על ידי קרינת אור אולטרה סגול, אור שחיידקים פשוט אינם יכולים לחיות לאחר שנחשפו אליו.