חפש מאמרים:
שלום אורח
23.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

עורך דין נדל”ן ותרומתו להצלחת העסקה

מאת: יוסף מימוןנדל"ן ומקרקעין19/08/20151960 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק
מה הוא תפקידו של עורך דין נדל”ן, וכיצד הוא יכול לסייע?

עורך דין נדל”ן יכול לסייע לנו במספר אופנים:

  • יד שניה: עורך דין נדל”ן יכול לסייע במכירה או רכישה של נכסים יד שניה.עורך הדין ילווה את המוכר או הקונה בכל השלבים המקדימים, יבדוק את זכויותהנכס, ואת הרישום שלו בטאבו, יוודא כי אין מופעלים על הנכס עיקולים, יעניקליווי בכל שלבי המשא ומתן, יבחן את תנאי המשכנתא, צווי הריסה ושעבודים,ולמעשה יהיה נוכח בכל השלבים עד לסגירת העסקה.
  • פינוי נכסים: במקרה בו ישנו שוכר אשר מפר את כללי השכירות, יסייע עורך דין מקרקעין לפנות את הדייר, ויגיש נגדו תביעה לפינוי.
  • הסכמים: עורך הדין יוכל לסייע לערוך הסכמים של רכישה לבתים פרטייםולדירות, ובעיקר בעבור בתים צמודי קרקע בעלי פוטנציאל לשאת זכויות בניהנוספות. מכירה של דירות אלו שונה ממכירה של דירות רגילות, ולכן יש לתת יחסמיוחד לכל הפרמטרים הנלווים לרכישה של דירה מהסוג הזה.
  • דירה חדשה: עו”ד מקצועי יוכל לסייע בעת רכישה של דירה חדשה מקבלן,ללוות את המשא ומתן אל מול הקבלן, לבדוק את תקינות החוזה, להגן על טובתהלקוח, ולבחון הבטחות שונות הניתנות מצד הקבלן.
  • חוזי שכירות: עו”ד יכול לסייע לערוך חוזים בין שוכר למשכיר , לבחון אתזכאות המשכיר בנכס, לבדוק את הערבים ואת יכולות התשלום שלהם ועוד.
  • שיתוף מקרקעין: לבסוף, עורך הדין יכול לסייע בפרויקטים של שיתוף מקרקעין, קבלת דירות בירושה ועוד.
מה היא חשיבותו על עורך הדין בעת ביצוע עסקאות נדל”ן

רכישה של דירה חדשה היא אינה עניין של מה בכך. בעבור רוב האוכלוסייה רכישהשל דירה חדשה היא אחת מהעסקאות הגדולות אשר מערבות תשלום גבוה, אותם יבצעובמהלך חייהם, ולכם מומלץ לבצע עסקאות אלו בלווי של עורך דין נדל”ן מומחהבתחום. עורך הדין לא רק ילווה את מעמד החתימה על החוזה, אלא יסייע לרוכשיםאו למוכרים גם בכל השלבים המקדימים, וידע לייעץ בהתאם. רכישה או השכרהבסיוע של עו”ד תבטיח כי בעתיד לא ייקלע הלקוח למצבים לא נעימים ולהפסדיםכספיים גדולים.

מומחה מקרקעין בעסקת נדל”ן

עסקת נדל”ן היא ככל הנראה מהעסקאות הגדולות שתעשו במהלך חייכם, ולעיתים מהיחידות ,לכן חשוב שתבחרו עורך דין מקרקעיןשהוא מומחה מקרקעין שמבין לעומק את תחום הנדל”ן על כל ההיבטים.עסקתמקרקעין מורכבת מהיבטים רבים, החל בשלב התכנון טרם ביצוע העסקה וכלה במיסוישלאחר מכן. משרדינו חסך ללקוחותיו מיליוני שקלים לאורך השנים ע”י תכנוןמושכל וקפדני של עסקת הנדל”ן.
קנית/מכירת דירה
אדם ממוצע מבצע בדרך כלל עסקאות נדל”ן לא רבות בחייו, לעיתים עסקת הנדל”ן היחידה שיעשה תהייה גם אחת העסקאות הגדולות של חייו.
לכן ראינו לנכון לערוך את 10 כללי הברזל לעסקה בטוחה:
המתווך
במידה ובחרת לרכוש דירתך בעזרת מתווך? דאג כי הסכם התיווך לא יהיה מקפח שיםלב כי אינך מחוייב לבלעדיות לאותו מתווך מבלי שהסכמתך לכך מפורשות בהסכם.
זיכרון דברים: ככלל, אל תחתום על זיכרון דברים! זיכרון דברים הינו חוזהמקרקעין לכל דבר ועניין, ואתה עלול למצוא את עצמך קשור בעסקה שלא נבדקהכראוי. אם הנך מתעקש לייצר מסמך מקדים על מנת להבטיח את העסקה- התייעץ עםעו”ד מומחה מקרקעין קודם לכן.
ערך הנכס ומצבו הפיזי: בצע בדיקה יסודית של מצב הנכס. גש עם בעל מקצוע,(אינסטלאטור, מהנדס בניין…וכד’ ) – הוא יוכל לתת לך אינדיקציה טובה לגבימצבו. אם מדובר בנכס בסכום גבוה במיוחד, בדוק עם שמאי מקרקעין מה ערכו שלהנכס בטרם כניסה למו”מ.
הזכויות בנכס
בחן את המצב התכנוני של הנכס אם יש חריגות בניה, בדוק האם ישנן חובותלעירייה. חשוב כי תבדוק, מהו היטל ההשבחה שיידרש לשלם בעת מכירת הנכס – מסזה יכול לשנות את פני העסקה לחלוטין.באשר למצבו המשפטי – פנה לעורך דיןמקרקעין.
בקניית מגרש/קרקע לבנייה: בדוק מהן זכויות הבניה , אלו תשלומים יידרש הקונהלשלם כאשר ירצה לבנות, מה המצב התכנוני מסביב למגרש, מי מבצע את עבודותהפיתוח.

קניית דירה בבית משותף בסיוע של עורך דין מקרקעין

בדוק את מצב רישום הבית המשותף, לרבות התקנון וצו הרישום הקיימים.קרקע שלמינהל מקרקעי ישראל: בדוק את זכויות בעל הנכס במינהל מקרקעי ישראל, האםישנה בקשה להעברת זכויות תלויה ועומדת, מתי עומד להסתיים הסכם החכירה, האםישנו חוב דמי חכירה, האם המינהל ידרוש דמי הסכמה ו/או דמי היוון, ועוד.
מוכר נכס?
ראשית לשקול את שיקולי המס אשר עשויים לשנות את כדאיות העסקה. כמו כו, ישלדאוג לצמצום הסיכון עד לאפס בכל הנוגע לתביעות עתידיות מטעם הקונה כנגדךוכן יש לבחון אם מדובר בקונה שיוכל לעמוד בהתחייבויותיו על פי ההסכם.
קונה נכס?
כקונה יש לבדוק היטב את האפשרות לקחת משכנתא. לא כדאי לגלות שאין לך אפשרות לממן את רכישת הנכס עליו התחייבת בהסכם.
הרשימה ארוכה אמנם, אך מחוייבת המציאות לאחר שפסקי דין רבים כ”כ מלמדיםאותנו על חשיבות ההקפדה והירידה לפרטים עוד במהלך המו”מ, לביצוע עסקתהמקרקעין.
אז איך בוחרים עו”ד שייצג אתכם ברכישת/ מכירת הדירה?
מומחיות – בחרו רק עורך דין מומחה מקרקעין.
ניסיון.
מקצועיות וירידה לפרטים.
ליווי אישי בגובה העיניים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

יוסף מימון - עורך דין מקרקעין - http://jm-law.co.il

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת יוסף מימון

מאת: יוסף מימוןדיני ירושה19/08/152670 צפיות
מאמר זה בא לתת מידע על סוגי צוואות ובמה יכול לסייע עורך דין צוואות, ירושות ועזבונות מומחה.

מאמרים נוספים בנושא נדל"ן ומקרקעין

מאת: רוני הכהןנדל"ן ומקרקעין26/10/211789 צפיות
טרם ההקמה יש לדעת כי הקמה של מבנה חייבת להיות בהתאמה מלאה לחוקים.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין24/12/201392 צפיות
בונים לכם מגדל חדש ליד הבית? גיליתם שתוכנית חדשה עתידה לשנות לכם את החיים? מגרש החניה שהתרגלתם לחנות בו עומד להיעלם לטובת בניין חדש? תמיד תוכלו להגיש התנגדות לתוכנית. שכן רוצה להוסיף שטח בניה, מבקש שימוש חורג ? מאמר זה יסביר לכם איך אפשר להתנגד לתוכנית, מה צריך לעשות ולמי צריך לפנות.

מאת: רונית אלפסינדל"ן ומקרקעין22/11/201616 צפיות
רכישת דירה יד שניה או דירה מקבלן? ומה בודקים לפני שרוכשים דירה מקבלן? והאם צריך עו"ד דין מקרקעין או שאפשר שעו"ד של הקבלן ייצג אתכם? כל זא ועוד במאמר שלפניכם.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין01/11/201412 צפיות
קיבלת כתב אישום בדואר רשום בשל בנייה ללא היתר, חריגה מהיתר או תוכנית, שימוש חורג, פיצול דירות. אתם שואלים את עצמכם מה עליכם לעשות. במדריך זה נסביר לכם מה צפוי, שלב אחרי שלב.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין29/09/201704 צפיות
מתכננים לבנות בריכת שחייה ביתית? חשו לדעת למה אתם נכנסים! בשנים האחרונות הופכות הבריכות הפרטיות לפופולריות מאוד בכל רחבי הארץ ואינן עוד נחלתן הבלעדית של בעלי הממון בלבד, לא מעט הודות לטכנולוגיות המתקדמות שקיימות כיום, המוזילות משמעותית את עלויות הבניה וההתקנה. נושא הצורך וההליך בהיתר בניה מורכב וחשוב שיהיה מלווה על ידי המומחה הנכון

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין08/09/201073 צפיות
עיריית תל אביב-יפו מפעילה צעדי אכיפה מינהליים ומשפטיים כנגד עבירות על חוק התכנון והבנייה ובכלל זה עבודה אסורה או שימוש אסור בנכס. ב-20 בדצמבר 2018 נכנסו לתקפן תקנות העבירות המינהליות [קנס מינהלי - תכנון ובנייה] תשע"ח 2018. על פי תקנות אלו, ניתן יהיה להטיל קנסות מינהליים על עבודה אסורה, שימוש אסור ועל אי קיום צווים מינהליים להפסקת עבודות או להפסקת שימוש.

מאת: בנימין קלינגרנדל"ן ומקרקעין11/08/201034 צפיות
קיבלת צו הריסה? לא סוף פסוק! בת המשפט נתן לאחרונה כמה החלטות שיתכן ויכולים לסייע לך!

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica