אם גם אתם שאלתם את עצמכם מה עדיף דוד שמש או שמא דוד חשמל, יש למכשירים השלכות רבות לטוב ולרע, אשר כדאי להכיר לפני שיוצאים לדרך. ידוע, למשל, שדוד שמש חוסך בחשמל בעיקר בעונות השמשיות כמו הקיץ והאביב, אבל עלות קניית המוצרים להתקנתו אינה פשוטה ואינה זולה. מאידך, דוד חשמל הוא דוד שגורם להוצאות חשמל לא פשוטות, אבל ניתן להתגבר על כך באמצעות טיפים חסכוניים חכמים שיילמדו כאן. כעת, נסקור כל שעליכם לדעת על הדודים שלכם: החל מהליך הבחירה ועד להליך השימוש בפועל, לאחר הקנייה.
רכישת הדוד בפועל – מה צריך לבדוק?
בקניית דוד חשמל, חשוב להבין מהו הדוד שלכם מבחינת קיבולת: כמה ליטרים של מים הוא מסוגל להכיל? עבור משפחות גדולות כדאי לרכוש דוד עם קיבולת גדולה, ולהיפך. בנוסף, אמדו את ההספק. הספק גדול ייצר חימום חשמלי באיכות טובה יותר מהספק קטן, בו החימום יספיק לזמן מופחת, אך ההטבה גם תעלה לכם ביוקר בחשבון החשמל.
בדוד שמש, בנוסף לשני הפרמטרים הללו, יש לבחון גם את אופן קליטת האנרגיה מהשמש, כלומר את אופיו של הקולט שייצמד לדוד שלכם. אנו ממליצים לרכוש קולט בדיד אשר יבצע את הפעולה, אך אם אתם מעוניינים להביא את הבית שלכם למצב בו כולו או רובו פועל על אנרגיה סולארית, ולא רק הדוד, תצטרכו יותר קולטים.
למשל, יש בתים בהם אפילו המכשירים החשמליים ומכשירי המולטימדיה פועלים על אנרגיה סולארית. בהינתן שזה רק לדוד השמש, מספיק קולט אחד ברוב רובם של המקרים. חשוב לוודא שמדובר בקולט איכותי של חברה אמינה, אשר יחזיק מעמד לזמן ארוך ככל האפשר.
התנהלות חסכונית עם דוד שמש או דוד חשמל לאחר הרכישה
במכשיר כמו דוד שמש אין צורך להתעסק בהפעלתו בעונות החמות, כולל לא בסתיו שעוד יש מעט שמש. בחורף, כשהכל קודר ומכוסה עננים, אין מנוס, תצטרכו להדליק את הדוד, אבל גם אז ניתן לעשות זאת בחוכמה, למשל על ידי התניית הדלקתו בטיימר אשר יסגור אותו אוטומטית בשעה שתגדירו לו. טיימר כזה יכול להיות מותקן גם על דוד חשמל ללא קולט שמש, ומומלץ להתקין אותו על מנת להגביל את צריכת החום מהדוד – בזמן.