יש מגוון סוגים של מתקני הרמה המיועדים לשימוש פרטי, מסחרי או רפואי. ההבדלים העיקריים בין הסוגים השונים הם בפרמטרים הבאים:
- גודל
- מהירות עבודה
- נוחות שימוש
- רמת בטיחות
פרמטרים אלו קובעים את אופי העבודה של מתקני הרמה ואת היעילות שלהם עבור קהל היעד. בנוסף, ניתן לסווג בין מתקני הרמה בעיקר לפי הטכנולוגיה:
א. הידראוליקה – מתקני הרמה הידראוליים לגובה נחשבים אמינים ומתאימים לבניינים עד שש קומות. אלו מתקנים המסוגלים לנוע במהירות של 0.62 מטר לשנייה. מתחת למתקנים הללו מותקנות בוכנות הידראוליות בעוד בחדר המכונות קיימת משאבה חשמלית. מערכת ההינע של מתקני הרמה הידרואליים אינה ממוקמת בפיר אלא בתוך המתקן עצמו.
ב. חשמל – טכנולוגיית החשמל הקיימת מאפשרת שימוש במעליות הפועלות עם מנוע וגיר. אלו רכיבים המותקנים בחדר מכונות ייעודי והתפקידים שלהם הוא לסובב את גלגל ההינע. אפשר ללפף כבלי פלדה על גלגל ההינע ולחבר אותם מצד אחד למשקולת ומצד שני לתא. כך מובטחת פעילות בטוחה במהירות של 0.8-2.5 מטר לשנייה.
ג. MRL – טכנולוגיית MRL מתאימה להוספת מעליות אל תוך בניין קיים. המנוע מותקן על תושבות מיוחדות בחלק העליון של הפיר, בעוד אופן הפעולה דומה לטכנולוגיה החשמלית הרגילה.
כיצד בוחרים את סוג המתקן?
יש עוד שורה ארוכה של מתקני הרמה כולל למטרות משא, שירות ומזון או תמיכה בבעלי מוגבלויות וקשישים. הבחירה בסוג המתקן תלויה בצרכים של קהל היעד ובתנאי הסביבה. יש מבנים משותפים בהם ניתן להתקין רק סוג מסוים של טכנולוגיה לצורך תמיכה בפתרונות הרמה לגובה, לעומת בתים פרטיים בהם האפשרויות מצומצמות יותר.
לסיכום, לא קל לבחור בין סוגים שונים של מעליות ומתקני הרמה לגובה אולם ניתן לקצר את התהליך באמצעות התייעצות עם אנשי מקצוע וקבלת המלצות.