ראשית נציין שנוטריון הוא אדם העובד בשירות המדינה- לרוב בבתי המשפט וניתן לסמוך על שיפוטו ואמינותו.אישורים נוטריוניים צריך עבור מגוון סיטואציות בחיים. אישורים שכאלו צריך על מנת לקבל ייפוי כוח, לאשר תצהירים, לאשר הסכמי ממון, לבצע תרגום נוטריוני, לערוך צוואה לפי חוק, לאמת הסכמים שונים, לאמת מגוון חתימות, לאשר תצהירים וכדומה, וזאת עבור מגוון סיטואציות שונות מהיום יום בהן ניתן להיתקל כאשר מבקשים למנוע תקלות ולוודא מראש שהדברים מתבצעים בצורה נאותה ויתקבלו לפי חוק. על כל זאת עוזרים לשמור מגוון כללים ותקנות שבאים לשמור ולקדם את האינטרס של הלקוח.
טובת הלקוח
ניתן לסמוך על אישורים נוטריוניים כיוון שהחוק מגדיר לפרוטות על אלו מסמכים מורשה נוטריון לחתום וגם יש הגדרות מפורטות שמגדירות באופן כללי את אופי הפעילות שלו. עם זאת רבים עשויים לתהות מדוע יש צורך בחתימתו של נוטריון ומדוע יש נוהל קפדני שמתווה את הליך החתימה. ובכן יש להבין שטובת הלקוח עומדת בראש סדר העדיפות ואילו התקנות השונות הן אלו שמבטיחות אמינות ושמירה על כלל האתיקה.
מבנה האישור
מסמך של נוטריון תמיד יראה באותו המבנה, כך למשל אם האישור ניתן על דף נפרד, הרי שהוא יתחבר אל הגיליון המקורי בתו אדום ויציג את חתימת הנוטריון, כאשר גם לגבי החתימה יש כללים והיא חייבת להיעשות בחותם מתכת הכולל את סמל המדינה לצד בית המשפט עבורו היא משמשת.
מניעת תחרות
כיוון שיש לא מעט מקרים בהם יש צורך להשיג חתימה של נוטריון, טוב לדעת שאין צורך לבחור נוטריון לפי קריטריון המחיר וזאת כיוון שנוטריון כפוף לתעריפים מוגדרים מראש- כאשר הוא עשוי להשתנות אחת לשנה וזאת על מנת להבטיח שכלל האזרחים יקבלו שירות שווה ובו בד על מנת למנוע תחרות שעשויה לפגוע בלקוח.