טיפים להקלה על גזים
דבר ראשון תירגעו, חשוב לשמור על אווירה רגועה גם כאשר הבכי ממושך ואנו כבר חסרי סבלנות. כאשר ההורה המטפל מאבד את הסבלנות או מראה סימנים של לחץ התינוק חש בכך ונבהל הרבה יותר. תופעת הגזים היא תופעה חולפת, זכרו זאת, אל תחששו לבקש עצות של מומחים ולפנות למטפלים מומחים. כמו כן, לא כל טכניקות הטיפול מתאימות לכל התינוקות, ייתכן כי שיטות מוצלחות מאוד לא ישפיעו כלל על התינוק שלכם.
א. הקפידו לצמצם ככל האפשר בליעה של אוויר במהלך האכילה, בתום האכילה הרימו את התינוק לשחרור של אוויר ממערכת העיכול, הלא זהו הגרעפס המפורסם.
ב. תנוחת ערסול מקלה על כאבי הבטן, מנשאים המאפשרים תנוחת ערסול אידאליים להקלה על גזים. הלחיצה הקלה אותה מפעילים המנשאים על הבטן מקלה מעט על הכאב. נסו לצעוד עם התינוק בתוך המנשא בבית או בחוץ.
ג. זוכרים את כדור הפיזיו בו השתמשתם במהלך ההכנה ללידה? קפיצות על אותו הכדור עם התינוק חיוניות לשחרור הגזים, הרגעת התינוק והקלת הכאב.
ד. ישנם תינוקות הנרגעים מאוד במהלך טיול בעגלה או נסיעה ברכב, הטלטולים מקלים על שחרור הגזים ומרדימים את התינוק.
ה. שימוש בתרופות טבעיות המתבססות על שומר, קמומיל, מנטה ושאר רכיבים טבעיים. בבתי המרקחת ניתן לרכוש גם תרופות להקלה על גזים ללא מרשם רופא.
טיפול אוסטאופתיה להקלה על גזים ובכי בלתי פוסק
אם אתם מזהים בכי בלתי פוסק אשר אינו מושפע מרעב, קור, חום או עייפות ככל הנראה מדובר בבכי הנובע מגזים. טיפולי אוסטאופתיה המתמקדים במערכות הגוף הפנימיות ובעיקר במערכת העיכול יוכלו להביא להקלה בתופעה. אוסטאופט מטפל בשיטת קרניו סקראל יוכל לסייע לתינוק גם בהתמודדות עם חווית הלידה והקלה על כאבים הנובעים מהלחצים המופעלים על גוף התינוק במהלך הלידה.