עד לא מזמן היה שימוש בגופי תאורה שעשויים ממבחר די מצומצם של חומרי גלם, זכוכית בעיקר, עץ ומתכת בתנאי שחוברה הארקה לגוף תאורה. אולם מעבר למגבלת חומרי הגלם גם הייתה מגבלה על ההספק המותר לשימוש בכל אחד מגופי תאורה, הסיבה לכך נבעה מכך שרוב הנורות היו מבוססות על חוט להט כלומר נורות ליבון, אלו נורות שיצרו חום בטמפרטורה גבוהה מאוד. ככל שנדרש הספק גבוהה יותר כך היה נוצר חום גבוה יותר, על כן הייתה מגבלה על ההספק המותר בכל אחד מגופי תאורה. כיום הפך השימוש בנורות חסכוניות נפוץ יותר ומטבע הדברים כאשר ההספקים נמוכים יותר כך גם הטמפרטורה המופקת.
גופי תאורה ונורות חסכוניות
גופי תאורה כאמור היו מוגבלים מבחינת חומרי הגלם לגבי ההספקים של הנורות אולם כאשר החל השימוש בנורות CFL כלומר נורות פלורוסנט קומפקטיות וההספקים הפכו להיות נמוכים יותר במקביל החלו ליצור גופי תאורה מחומרי גלם שונים כגון פלסטיק, נייר ואפילו עיצוב גופי תאורה ללא אהיל. ההתאמה של המנורות לעיצוב פנים הבית הינו הרבה יותר מושלם ולו רק בזכות המגוון הרחב של החומר בשימוש.
רכישת גופי תאורה
בבואכם לרכוש גופי תאורה יש צורך לקחת בחשבון מספר דברים, בראש ובראשונה הוא הייעוד של אותו גוף תאורה, חשוב להבין כי גופי תאורה שמיועדים למטבח אינם בהכרח מתאימים לחדר אמבטיה, ויחד עם זאת עדיין יתכן כי יהיה ניתן לשלב מספר גופי תאורה במקומות שונים עם ייעוד שונה, הכוונה היא שניתן כמובן להתקין תאורה שמיועדת לחדר שינה גם במטבח אולם סביר להניח כי האור אינו מספיק ויהיה חלש מידי לעבודות המטבח, כך גם להיפך, יתכן כי תאורת המטבח תהיה חזקה מידי עבור חדש השינה. על כן מומלץ מאוד להגדיר מה נדרש עבור כל חדר ואז כאשר רוכשים יש לעשות התאמה לפי הצרכים למקומות בהם צריך פחות אור נבחר מנורות עם נורות בהספקים נמוכים ואילו במקומות כגון מטבח נבחר תאורה חזקה ובהירה שתאפשר לנו לראות בבירור את מה שאנו מבשלים.