בשונה ממזנוני המזון המהיר שצצים כפטריות אחרי הגשם בכל מקום בו ניתן לחשוב עליו, פיצריות מספקות אוכל שהוא איכותי וביתי.
כל הקונספט של המזון המהיר מתבסס על הרצון לספק אוכל באיכות המינימלית שאפשר לאכול אותו ובאופן המהיר ביותר שאפשר להכין אותו מתוך כך יוצר שמרבית המקומות שמספקים מזון מהיר בוחרים פחות להשקיע באיכות המזון עצמו אלא בעיקר במהירות של ההכנה ובזולות של המוצר עצמו. אין מה לתת ביקורת על זה. ככה מציגים את זה ואי אפשר לברוח מזה. אף אחד לא מנסה להסביר את זה באף דרך אחרת. לעומת זאת פיצה בתל אביב, על אף שנוהגים לסווג אותה ולקטלג אותה כאוכל ממגוון מוצרי המזון המהיר, שונה לחלוטין במהותה משאר מסעדות המזון המהיר. כל החומרים מהם עשויה הפיצה הינם חומרים שיוצרים אותם במקום: הקמח, הרוטב הטיבול וכדומה. הפיצה נאפית ונעשית בו במקום על פי ההזמנה בדומה מאוד לאופו עשייתו של אוכל ביתו. נכון שלוקח טיפה יותר זמן להכין פיצה לעומת מוצרי מזון אחרים אבל היתרון מתברר בסופו של דבר. התוצר הינו איכותי בהרבה יותר, טעים בהרבה יותר ואף בריא בכמה רמות משאר סוגי המזון המהיר. אם נרצה לסכם זאת נאמר שפיצה היא בהחלט לא מזון מהיר אלא מזון איכות שפשוט מכיוון שכולם כל כך אוהבים אותה היא נפוצה בכל מקום בעולם, וכן גם יחסית היא מהירה להכנה לאנשים המתמחים בכך. לכן כל פעם לפני שתבחרו מה בא לכם לאכול היום תנסו לזהות גם את הבדלי האיכות והרמה בין הסוגים השונים של האוכל שאתם מתכוונים לאכול.