יום הולדת בשרות עצמי.
אם מחפשים רעיון נחמד לארגון יום הולדת לגילאי 5-6 ואף לנכדים גדולים יותר, במאמץ מזערי , ללא הוצאות גדולות ועם תוצאות מלהיבות, הנה אחד כזה לפניכם..זה כולל גם הכנת הכיבוד, גם קישוט המזון, גם משחק חברה – וגם העלויות נמוכות.
נחזור לכיבוד של פעם:למשל, כריכים מגוונים. נכין לחמים פרוסים – כשתי פרוסות לכל ילד – וקעריות עם ממרחים שונים: חומוס, אבוקדו, חמאת בוטנים, סלט ביצים ועוד – כיד הדמיון והניסיון הקולינארי של כל אחד ואחת מכם. הכינו סינרים לכל ילד – אפשר לרכוש סינר כזה ב- 3 שקלים ליחידה. אם רוצים "להתפרע", הוסיפו גם כובע מנייר לשף הטבחים – בשני שקל היחידה.
הושיבו את הילדים המצוידים בסינר, אולי גם בכובע ובסכין מריחה לא חדה . בקשו מהילדים להכין כריכים.הכינו ירקות חתוכים לקישוט, לטעם ולתוספת ויטמינים. אפשר להכין פרוסות מלפפון, עגבניות שרי חצויות, זיתים מגולענים, עלי פטרוזיליה, רצועות פלפלים בצבעים שונים – ירוק, כתום, אדום,- פלחי צנוניות וכו'. תנו לילדים לקשט כרצונם. הראו להם שאפשר גם ליצור דמויות מהירקות. יש דוגמא אחת פשוטה למתן השראה.
כשנגמר שלב ההכנות, קשרו את עיניו של כל אחד מהילדים,כל אחד בתורו, בקשו ממנו לסתום את האף – כדי שחוש הריח לא יעזור לו . אומרים שאם האף סתום, אפשר לנגוס בצל ולהאמין שזה תפוח עץ. לא ניסיתי וגם לא מציעה שתעשו ניסיון כזה על ילדכם – ובודאי לא על ילד אחר.
נחזור למשחק: תנו לכל ילד לטעום משני כריכים.מותר לו לנגוס רק ביס אחד. על הילד לנחש מה הממרח שעל כל כריך. בקשו מראש שיהיה "שופט" אחד שירשום את התוצאות. כשאחד הילדים עם עיניים קשורות ואף סתום, כל האחרים צריכים להמתין מבלי לעזור או להפריע, כדי שהשיפוט יהיה הוגן.
תתפלאו לראות איזו שמחת יצירה, איזו יצירתיות וכמה צחוקים אפשר להפיק ממספר כריכים!
מזל טוב!!