מאז ומתמיד הרגילו אותנו לשלם ביוקר על כל פיסת תוכן שאנו צורכים בטלוויזיה. למעשה, הטלוויזיה היא המדיה האחרונה שעדיין ממשיכה לגבות מאיתנו תשלום פר-תכנים, לעומת מדיות אחרות כגון רדיו ואינטרנט שנשארו חופשיות (יחסית) מגביית תשלום ממשתמש הקצה. אומנם כיום מוצע גם שירות חלופי בשם "עידן פלוס", אך למעט כמה ערוצים עיקריים הוא לא מציע חלופה אמיתית לתכנים הקיימים בחברות התוכן הגדולות.
לא נעסוק כאן בכל הדילמות המשפטיות והמוסריות האופפות את נושא הורדות הקבצים כבר מימי נאפסטר, זכרה לברכה. למעט תשלום על ספקי האינטרנט והתשתיות, אנו (עדיין) לא משלמים כסף על התוכן שאנו צורכים באינטרנט.
העובדה הזו מובילה אותנו, עקב בצד אגודל, לאפשרות לבטל לגמרי את השימוש בטלוויזיה, לטובת צריכה מקוונת של סרטים, סדרות ותוכניות ישירות באינטרנט. כל מה שצריך הוא מסך טלוויזיה המחובר ישירות למחשב עם אינטרנט, ויש לכם קולנוע ביתי אמיתי.
אומנם היום כבר יש היצע מסחרר של סטרימרים (מזרימי מדיה), המסוגלים להתממשק עם מספר רב של מכשירים, ובראשם הטלוויזיה והמחשב, ולשאוב תכני מולטימדיה ממגוון מקורות. בנוסף כיום יש גם טלוויזיות חכמות (Smart TVs), שחלקן כולל סטרימר מובנה; אבל למעשה לכל סטרימר או טלוויזיה חכמה יש את המגבלות שלהם.
השיטה המוצעת כאן משתמשת בתוכנת XBMC / Kodi, שבעצם הופכת כל מחשב לסטרימר אינטרנטי מושלם. X-Box Media Center היא תוכנת קוד פתוח, המאפשרת לנגן כמעט כל פורמט של וידיאו ואודיו, וכל זה בלי לרכוש סטרימר נפרד או לשבת ולחפש אחרי אינסוף טורנטים באינטרנט, כדי להוריד אותם ליישום הביטורנט במחשב.
XBMC (או בשמה החדש Kodi) מתחברת ישירות לכל הטורנטים וערוצי התוכן הקיימים, מספקת מגוון ענק של מקורות מדיה, ושואבת מאות אם לא אלפים של פריטי תוכן כגון סרטים, תוכניות וסדרות בליווי כתוביות; כל זאת במגוון רחב הרבה יותר לעומת הסטרימרים האחרים בשוק, שצריך לרכוש ו/או להתקין בנפרד (Chrome Cast של גוגל, אפל TV, אקסטרימר וכו'). מיותר לציין שאם בנוסף יש לכם גם מקרן לקולנוע ביתי אז בכלל שיחקתם אותה, ותקבלו איכות צפייה גבוהה ביותר.
שלב 1 – התקנה
מורידים את עדכון התוכנה האחרון מאתר www.kodi.tv, ומתקינים אותו על גבי המחשב הביתי, הסמארטפון, הטאבלט או כל מכשיר מתאים אחר.
שלב 2 – עברית
מי שמתקין את Kodi / XBMC בצורה ידנית, צריך להתקין בנפרד גם את העברית (אלא אם כן לא מפריע לכם לעבוד בממשק באנגלית). אחרי ההורדה וההתקנה, נכנסים ל-System ואחריו: Settings, Appearance, Skin ולבסוף Fonts. בוחרים בפונט אריאל.
לאחר מכן נכנסים ל-International ולאחריו Language, בוחרים "עברית" ואת ערכת התווים משנים ל-Hebrew Windows וכך גם בכתוביות. כעת יש לכם סטרימר אינטרנטי בעברית מלאה.
שלב 3 – הגדרות
היכנסו למערכת >> הגדרות >>> אודיו / וידיאו. כעת תוכלו לשנות את הגדרות הצליל והתצוגה בהתאם לצרכים שלכם. לאחר מכן, תחת פרטי מערכת >> רשת, יש לוודא שהתוכנה זיהתה את חיבור האינטרנט בו אתם משתמשים. בלי אינטרנט זה לא יילך.
שלב 4 – Add-ons
כעת מגיע השלב בו צריך לחפש ולהוריד את התוספים, שמתחברים ישירות לכל מקורות התוכן והמדיה. נכנסים ל-System ולאחריו ל-Add-ons. ככל הנראה יש אינספור Add-ons כאלה ב-XBMC, ורוב הסיכויים שלא תגיעו לכולם. למרות זאת, גם אלו שכן תגיעו אליהם כנראה יספיקו (לפחות בהתחלה, עד שתרצו להוסיף עוד).
אחד התוספים המעולים יותר ב-XBMC הוא Navi-X, המציע גישה לכמויות עצומות של תוכן ומידע. התוסף מותקן ישירות לתוך תפריט ה- Programs, ומאפשר לחפש תכנים ב-8 מקורות מידע עיקריים: Navi Extreme, גוגל וידיאו, Groove Shark, Ice Films, Daily Motion, Video Friender, וימאו ויוטיוב.
צפייה מהנה!
המדריך באדיבות 3D Store – מערכות אודיו וקולנוע ביתי