הקמתו של הרדיו בישראל הייתה בשנת 1940, בתקופת המנדט הבריטי שאז היה משודר מאניית אקסודוס שעגנה בחופי חיפה. אז היו אלו פעילי ההגנה ששידרו לתושבים בישראל והרדיו נקרא אז קול ישראל. לפני כן היו מספר שידורים לפרקי זמן קצרים כמו בשנת 1932 כשהיה אז יריד האביב שכונה יריד המזרח שעסק בתעשיה ומסחר כשאלפים מתושבי הארץ מכל הדתות הגיעו ליריד זה.
בשנת 1936 החל חשדר המנדט הבריטי שידורי רדיו והיו פינות לקהל היהודי ושידוריהן נקראו קול ירושלים.
החל משנת 1940 הרדיו בישראל החל לפעול באופן עצמאי, לקיחת המושכות להקמת רדיו עברי בידי התושבים היהודים בארץ היתה משימה לא פשוטה, גם הלח"י הקים תחנה למסירת מידע ושידורים עבריים ברמת גן, תחנת השידור בתל אביב נתפסה והשדרנית גאולה כהן נתפסה בידי הבריטים ונעצרה על כך.
כשהוקמה המדינה שמה של תחנת הרדיו קול ישראל אומץ לרדיו הישראלי והיה בפיקוחו של משרד ראש הממשלה ואפילו בן גוריון פתח את השידורים בקולו שלו.
בשנת 1950 החלו שידוריהם של גלי צהל שהייתה בפיקוח של צה"ל, אז היא הייתה משדרת בתדר AM ולא כל האזורים קלטו אותה. כיום שידרגה התחנה את משדריה והחליטה לשים קץ לתדר ה-AM שהעביר קרינה רדיואקטיבית סתם כשתדר ה-FM יותר בטיחותי וכולם מאזינים לו. השידרוג בשיתוף חברת בזק. עלות השידרוג הוא כמספר מליונים בודדים בשנה, הדבר עולה המון אך אקולוגית הוא חיוני עבור האוכלוסיה ולכן המשרד להגנת הסביבה תמך בצעד זה.
עד כה רבים מהמאזינים היו שומעים תחנות כאלו שאין להן קליטת FM בשידורי אינטרנט כמו האתר radya ודומיו כעת כולם יכולים להאזין לשידורי גל"צ וגלגל"צ ממטולה עד אילת בתדרי FM וליהנות מכלל השידורים.
בארץ קיימים שלושה גורמים לשידורי הרדיו בישראל, הראשונה היא קול ישראל בפיקוח ממשלתי, אשר עשתה מהפכה לא קטנה בעולם הרדיו והניבה פרויקט עצום למען הקהילה והחינוך בישראל כאשר הקימה תחנות בבתי הספר ובמכללות ותלמידים רבים נחשפים לעולם הרדיו ועשייתו. השנייה היא הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו שעיקרה היא לפקח על שידורי הרדיו והטלוויזיה, הן בתכנים והן בפרסומות אשר המאזין נחשף אליהן ולהוריד במידת הצורך באם יש פגיעה במאזין או בחברה, השלישית היא תחנות רדיו אינטרנטיות שחלקן החל כתחנות רדיו פיראטיות שהשתלטו על תדר מסוים ברדיו ועלו עליו עד אשר נתפסו. כיום יש אתרים שלמים שמכנסים אליהם את כל התחנות גם הפיראטיות ונותנות להן במה בשידורי אינטרנט וגם את התחנות ברדיו כאשר לא ניתן להאזין לתדר שלהן מכל קצוות הארץ.
בתקופות שונות היו תחנות הרדיו הפיראטיות לשם דבר והיו להם מאזינים רבים, כיום אותן תחנות משדרות בלייב ובאופן חוקי דרך רשת האינטרנט מה שמאפשר למטוסים לנחות בשלום מבלי שיעלו על התדר שלהם מול מגדל הפיקוח ותדרים שנקנו לא יתפסו על ידי עבריינים.
לסיכום: הרדיו עבר לא מעט תהפוכות ומשידורים על אנייה ועד לרשת האינטרנט עברה לא מעט הסטוריה.