לרוב שוחרי התרבות יש מנוי להיכל התרבות של אזור מגוריהם, או לתאטרון העירוני של העיר בה הם חיים. אבל לפעמים מחליטים לצאת לבילוי של ערב בתל אביב, לבד או עם חברים, ומה יותר מהנה מלשלב הצגת תאטרון טובה ואיכותית, שמזינה את הנפש והרוח, עם ארוחה נחמדה לפני, או משקה אחרי? מאז ומעולם, תאטרון היה חלק בלתי נפרד מה-DNA התרבותי של ערים, החל מערש התרבות הקלסית, וראשית ימיו של התאטרון, במטרופולין אתונה, וכלה בעיר תל אביב, מראשית ימיה ועד היום.
איפה אפשר לראות הצגות בתל אביב
בתל אביב תאטראות רבים, חלקם מוכרים יותר וחלקם מוכרים פחות. כולם וודאי מכירים את התאטראות הרפרטואריים הגדולים: הבימה - התאטרון הלאומי, הקאמרי, תאטרון בית לסין, גשר, בעל האוריינטציה הרוסית, ומעבר לכך, תאטרון הפרינג', תאטרון תמונע, והפקות שמעלים בתי הספר השונים למשחק. נוסף על כך, אולמות שונים כגון, בית ציוני אמריקה, בית החיל, היכל התרבות, מוזיאון ת"א ועוד, מארחים הצגות שונות והצגות של תאטראות מחוץ לתל אביב.
איך לבחור הצגה
קיים מבחר גדול של הצגות בתל אביב, אז אחרי שסגרתם לגבי התאריך, איך כדאי, למי שאינו בהכרח מתמצא בתאטרון, להחליט לאיזו הצגה לרכוש כרטיס? יש לכך מספר אפשרויות:
• לפי סוגה ונושא – מתחשק לכם לצחוק, בחרו בקומדיה. אוהבים לדמוע, בחרו בדרמה, או טרגדיה, מותחן, קלאסיקה, אבסורד, או מחזה אקטואלי, ואולי אתם דווקא רוצים לצפות במחזמר. חלקכם יעדיף לתת צ'אנס לפרינג' ולהפקות שוליים, בכל מקרה, אתם יכולים לקרוא תקצירים של תוכן ההצגות בקטלוגים ובאתרי התאטראות השונים ולבחור במה שנראה לכם מעניין.
• שחקנים אהובים – קורה שאתם אומרים לעצמכם, אוי, אני מת על ששון גבאי, הוא נהדר! איפה הוא משחק? בודקים ומוצאים שששון גבאי, למשל, משחק בימים אלו בהצגה "טרטיף או המתחזה" בתאטרון בית לסין.
• מחזאי , או בימאי אהוב – כמו במקרה של השחקן, נתקלתם בהצגה, שאתם זוכרים כי נהניתם מעבודות קודמות של הבמאי או המחזאי, תנו להם צ'אנס גם הפעם.
• המלצות חברים – אם יש לכם חברים, שאתם מעריכים את דעתם בנושאי תרבות, וסומכים על כך שטעמם קרוב לטעמכם, זו בוודאי הדרך הטובה ביותר, לשמוע המלצה ממישהו שהיה ונהנה.
• ביקורות בעיתונים וברשת – כידוע, טעמם של מבקרים באשר הם, לא תמיד משיק לטעמו של הקהל הרחב, אבל יתכן ויש מבקר שאתם אוהבים לקרוא וסומכים על הביקורות שלו ובמקרה כזה, שווה לבדוק על מה הוא ממליץ. דרך די בטוחה, היא להצליב ביקורות. כלומר, אם יש הצגה שארבעה מתוך חמישה מבקרים היללו, סביר להניח שלא תתאכזבו.