המחאות חוזרות הפכו למושג נפוץ למדי. הפכו ממש לתופעה של ממש כאשר המחאות רבות "חוזרות". במידה והמחאה חוזרת, ישנם מספר אלטרנטיבות כיצד לפעול לשם גביית החוב. האפשרות השכיחה מכל היא הגשת ההמחאה "לביצוע" בלשכת ההוצאה לפועל., ככל שהכספים אכן מגיעים לנו ואין לצד השני טענת הגנה טובה.
כמו כן, הדרך הפשוטה ביותר, החסכונית ביותר ואף הייעילה ביותר היא פנייה למושך, אותו בעל המחאה, ולדרוש ממנו החלפת ההמחאה במזומן. לעיתים רבות, אנו פותרים את הבעיה באמצעות פנייה טלפונית בלבד למושך השיק.
במאמר זה נעזור לכם למזער את הסיכויים להמצא עם המחאות חוזרות ולשפר את מצבכם, אם וכאשר תאלצו להגיש את ההמחאות לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל, עוד בטרם קבלת הצ'ק. המחאה / שיק הנו שטר שבו מורה אדם או ישות משפטית אחרת (המכונה "המושך" בדיני השטרות) לבנק (המכונה "הנמשך" או "הקבל" בדיני השטרות) למשוך מחשבונו כסף לצד ג' (המכונה "הנפרע" בדיני השטרות), בזמן שנקבע מראש. הגדרה זו לקוחה מויקיפדיה.
במידה והנכם מוצאים עצמכם במצב כי הנכם מחזיקים בידכם המחאות חוזרות, מומלץ להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום הוצאה לפועל. כפי שהבהרנו לעיל, נמליץ ראשית ליצור קשר עם המושך.
מספר כללי ברזל: ראשית כל, לא לקבל המחאות שמועד פרעונם חלף, המחאות שהפרטים בהם אינם שלמים. בנוסף, יש לבחון כי אכן המושך ו/או מורשה חתימה חתום על גבי ההמחאה.
המלצות אלו יסייעו לכם למזער את הסיכון שלכם להמצא עם המחאות חוזרות ועתידות לשפר את מצבכם בעתיד, אם תאלצו להגיש את ההמחאות לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.
מרבית ההמחאות ניתנות במסגרת חיי מסחר רגילים ותקינים ביום יום, במסגרת המשפט האזרחי. נציין כי ב-מקרקעין משתמשים לרוב בהמחאות בנקאיות, להמחאות הגבנקאיות דין שונה במקצת. מומלץ להיוועץ לנושא זה עם עורך דין מקרקעין.
אנו ממליצים להיוועץ בייעוץ משפטי צמוד בטרם נקיטת הליכים. במידה והנכם מנהלים עסק, מומלץ להשתמש בשירותי עורכי דין ברייטינר חודשי קבוע.