כמו כל הורה אחר, גם אתם מבקשים לראות את ילדכם שמחים ומוקפים חברים. מה עושים כאשר המצב אינו כזה? מה עושים כאשר הילד מגלה בעיות חברתיות באופן קבוע? התגובה הראשונית של רוב ההורים היא הטחת האשמות כלפי הסביבה, הצוות החינוכי בבית הספר והילדים האחרים. תגובת ההורים לסיטואציה הקשה עמה מתמודד הילד חשובה מאוד, כאשר אנו ההורים מטיחים האשמות בסביבה או טוענים כי הבעיות נובעות מקנאה של שאר הילדים בכיתה בהצלחה של ילדנו, אין אנו מעניקים לילד כלים נכונים להתמודדות עם הבעיה.
חשוב להקדיש לכך מחשבה ולנסות לבחון מדוע הילד סובל מבעיות חברתיות, מהם הגורמים לכך? ייתכן מאוד כי אנו כהורים לא נוכל לראות את הדברים בצורה אובייקטיבית או לתת לילד את המענה והתמיכה להם הוא זקוק. בעיות חברתיות בקרב ילדים עשויות להעיד על בעיות אישיות או בעיות התנהגות, כאשר מדובר בתופעה החוזרת על עצמה מומלץ יהיה לפנות יחד עם הילד לקבלת ייעוץ מקצועי.
אבחון מקצועי של בעיות חברתיות
פנייה לאבחון מקצועי חשובה גם לשלילה של אבחנות הדורשות טיפול, ייתכן כי הבעיות החברתיות נובעות מהפרעות קשב וריכוז, הפרעות בספקטרום האוטיסטי ועוד. רק איש מקצוע יוכל לספק לכם אבחון מקיף, להרגיע את החששות ולהעניק גם לילד את התמיכה לה הוא זקוק. חשוב לזכור כי בעיות חברתיות אשר אינן מטופלות בגיל צעיר עשויות להחמיר עד כדי פגיעה משמעותית בדימוי העצמי של הילד וגם בהישגים האישיים שלו בבית הספר.
התמודדות עם ילדים ביישנים
ילדים שונים מביאים עמם צרכים שונים, ייתכן כי תגלו כי הילד אינו סובל מכל בעיה, ייתכן כי ילדכם מעדיף שלא להיות במרכז העניינים בכיתה. ישנם גם ילדים בעלי אופי שקט ונעים, ילדים ביישנים יותר וגם ילדים אשר אינם זקוקים לפעילות חברתית רבה.