רבים מאזרחי ארה"ב שמתגוררים בישראל נדרשים בימים אלו לחתום על טופס W9 בבנק בו מתנהל חשבונם, ובחלק מהמקרים הם גם נדרשים לחתום על כתב ויתור בנוגע לחובות הדיווח שלהם בארה"ב.
טופס W9 הוא דוח מידע שמטרתו להעביר מידע ל-IRS. הטופס מכיל רשימה של פרטים מזהים, מידע אישי ובעיקר את ה - TIN - Tax Identification Number של לקוח הבנק.
תשלומים או סכומים שמועברים על ידי אזרח ארה"ב לאדם או גוף אחר בדרך כלל מדווחים על גבי טפסי 1099. לדוגמה דיבדינד ששולם ידווח על גבי טופס 1099-DIV ותשלומים מסוגים שונים ידווחו על גבי טופס 1099-MISC.
כך עובדת השיטה מבחינת ה-IRS: המשלם יעביר דיווח אודות הסכום ששילם, לדוגמה הבנק, והמקבל יעביר דיווח אודות הסכום שהתקבל, נניח 1,000$ ריבית שקיבל הלקוח.
אם הלקוח לא ידווח על גבי טופס 1040 השנתי שקיבל 1,000$ הכנסות מריבית, ה-IRS יראה את הסכום בטופס 1099 שקיבל מהבנק לגבי אותו הלקוח, וידרוש תשלום מס בגין ההכנסה. על מנת להנפיק טפסי 1099 ללקוחות והעברת דיווחים ל-IRS על הבנק לזהות את הלקוחות אזרחי ארה"ב ובעיקר לקבל מהם מספר מזהה לצורך מס בארה"ב – TIN. כדי לקבל ולוודא מידע זה הבנק דורש מלקוחותיו לחתום על טופס W9.
טופס W9 יכול לשמש את הבנק לצורך קבלת מידע באשר לניכוי מס במקור מתקבולים, או לצורך אישור פרטי הלקוח בכלל ופרטי ה - TIN - Tax Identification Number בפרט. בדרך כלל המספר המזהה לצורך מס יהיה ה-Social Security Number של הלקוח, כאשר גם אם אין ברשות הלקוח מספר SSN ניתן לדווח על גבי טופס W9 כי הלקוח פועל להשיג TIN.
מעבר לבקשה לחתום על טופס W9 הבנק יכול לקבל אינדיקציה לגבי אזרחותו האמריקאית של לקוח באמצעות מקום הלידה שמופיע בתעודת הזהות, העברות כספים לארה"ב ותקבולים שמגיעים מארה"ב.
הבנק עשוי גם לדרוש פרטים נוספים ואסמכתאות מהלקוח על מנת לוודא כי הוא אינו אזרח ארה"ב.
החתמת לקוחות הבנק על טופס W9 היא עוד צעד שעושים הבנקים בישראל לכיוון דרישות מס הכנסה בארה"ב, שדורש במסגרת FACTA להעביר מידע על חשבונות והכנסות של אזרחי ארה"ב החיים בישראל.
החשש מחתימה על טופס W9 מתעורר בדרך כלל אצל אזרחי ארה"ב ששמעו כי עליהם למסור דיווחים שנתיים בארה"ב אך מסיבות שונות בחרו שלא לעשות זאת עד כה, ממולץ לאותם אזרחי ארה"ב שמחזיקים בחשבונות בנק בישראל לדווח כחוק על החשבונות ל-IRS בטרם יספגו פגיעה בנכסיהם המוניטריים.