חפש מאמרים:
שלום אורח
25.11.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

מר וגברת לי, אסיה במרכז תל אביב

מאת: אריאלעסקי מזון23/10/20141283 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

ברחוב ניסים אלוני, בתוך ליבה של תל אביב שוכנות שתי מסעדות אשר שייכות לשף שאור בן אדרת. האחת, התרנגול הכחול, והשנייה, היא היוזמה החדשה של השף, מר וגברת לי האסייתית. מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי היא מסעדה בסגנון אסיאתי, המגישה מאכלי רחוב תאילנדיים, סיניים ווייטמנים. אולם המסעדה היא לא סתם מקום סטנדרטי לאוכל אסיאתי, אלא מאחוריה עומד סיפור השראה מקסים, אשר הוביל את השף אדרת לפתוח דווקא באמצע תל אביב הסואנת מסעדה קטנה וביתית.

מר וגברת לי, החזון

באחת מנסיעות העסקים אליהם יצא השף בן אדרת, היה עליו להגיע עם עוד כמה שותפים למסע, ליפן. באחד מהערבים החליטו החברה לטייל ברובע סואן בתוך טוקיו, ולאחר זמן מה של שיטוטים, פנו החברים לרחובות הצדדים יותר של אותו הרובע. בעודם משוטים נתקלו אדרת וחבריו בבית קפה קטן, ספק בר, ספק מסעדה, כאשר בכניסה למקום עמדה גברת יפנית מבוגרת וחייכנית, אשר הזמינה אותם בנועם להיכנס את המקום. כאשר נכנס אדרת אל המקום, משהו תפס את הרגשתו, ומאחר והחברים היו שבעים מארוחת הערב, החליט אדרת כי יחזרו לאכול שם ביום שלמחרת, ואכן כך היה. למחרת, חזרו החברים לטעום ממטעמי המקום, ואת מה שציפה להם לא ישכח אדרת לעולם. המטעמים שהוגשו להם במקום הקטן והביתי היו מעוררי תאבון ותאווה לפה ולשפתיים. אדרת לא ציפה למאכלים וטעמים מיוחדים ממקום כזה קטן, ולכן החליט שהוא חייב לברר מי עומד מאחורי העניין. אדרת ניגש למטבח, ולאחר שיחה קצרה התברר לו כי את המקום מנהלים זוג יפני מבוגר, אוהב וחביב, העונים לשם מר וגברת לי. לא רק שהזוג החביב מנהל את המקום, הוא גם מתפעל אותו לגמרי לבדו. האישה קבלה את המקום בירושה לפני שנים, ומאז הם עובדים בו יחדיו, כאשר היא ממלצרת ומנקה, והוא במטבח מבשל. אדרת החליט שהוא מעוניין להזדקן עם אשתו באותה הצורה, וכאשר חזר ארצה החליט לממש את החלום, ולהקים את האסיאתית החדשה שלו.

מיסטר אנד מיסיס לי, הביצוע

אדרת החליט לפתוח את מסעדת מר וגברת לי מקום קטן, ביתי וחם, תוך כדי התמקדות והקפדה על הדברים הקטנים, הן בעיצוב, והן במאכלים. הקפדנות של אדרת הביאה אותו הכי קרוב שאפשר לחזון. המסעדה, אשר מורכבת מחלק פנימי וממרפסת חיצונית, מעוצבת בצורה מיוחדת להפליא. פינות ישיבה, כורסאות, צמחים, כריות, גזיבויים ובודהות הפזורות בכל מקום, הופכים את המקום למסעדה אסיאתית של ממש. בר המשקאות החיצוני ובר הסושי הפנימי משלימים את האווירה, וכל זה על רקע הנוף של תל אביב, הנשקף מן המרפסת. התפריט מכיל רולים מיוחדים של סושי וסשימי, המשתנים מידי יום, מנות בשרים בסגנון אסיאתי, מנות מאודות או מוקפצות בווק, מגוון רחב של מנות ראשונות, וגם מגוון גדול של קינוחים.

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:

אריאל פרץ מייסד אתר כוכב הגינה

 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת אריאל

מאת: אריאלפיננסים וכספים - כללי 28/07/15945 צפיות
כל בעל עסק אשר עומד לפני הרחבה של העסק שלו יודע כי מדובר בתהליך לא פשוט כלל, תהליך שכדאי לעבור אותו יחד עם מומחים בתחום בכדי לבצע אותו בדרך נכונה, איך עושים זאת ואל מי לפנות? הכל במאמר הבא לפי שרוליק טייב

מאת: אריאלדיני משפחה03/07/151252 צפיות
עסקאות מתנה הפכו שכיחות מאוד בשנים האחרונות, מה שהוביל מטבע הדברים לעלייה בשכיחות התביעות העוסקות בביטולם של הסכמי מתנה. עורכת הדין טל איטקין, מומחית בתחום דיני המשפחה, הירושה והמעמד האישי, מסבירה על העילות לביטולם של הסכמי מתנה.

מאת: אריאלנדל"ן28/10/141020 צפיות
תפיסה חדשה במלונאות, צימר בגליל * מלון על חוף יומה של תל אביב * או מלון בוטיק בירושלים * אמיר יקותיאל מקים את הדור הבא של המלונות דווקא בשרון

מאת: אריאלניקיון27/10/14974 צפיות
ניקון היא פעולה אשר מתבצעת על בסיס יומי ושבועי, אולם פוליש אין צורך לעשות על בסיס שבועי, אלא להקפיד לעשות אותו אחת לתקופה

מאת: אריאלעסקי מזון02/09/141085 צפיות
מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי ממוקמת ברחוב ניסים אלוני בתל אביב. המסעדה, קטנה יחסית, אפילו כמעט ביתית, ממוקמת בל ליבה של העיר הכי תוססת במדינת ישראל, וזו הייחודיות שלה. המקום מחולק לשני חלקים, חיצוני ופנימי, המשלימים זה את זה מבחינה עיצובית בצורה מלאה

מאת: אריאלריהוט 26/08/141266 צפיות
משום מה פינת זולה אינה מקבלת את המקום הראוי לה אצל בעלי בתים רבים ועל כך יש להצר. פינות זולה יכולות להוות את אחד המקומות החשובים בבית וזאת מן הטעם שהן משמשות כמקום המפלט שלנו מתלאות היום יום ומעניקות לנו את היכולת לשהות במקום מרגוע ולצבור כוחות לקראת המשך השבוע והמתיש.

מאת: אריאלתיירות ונופש - כללי26/08/14902 צפיות
עשו לכם הרגל, צאו לחופשה משפחתית מהנה בכל שנה. הילדים גדלים מאוד מהר ובחיי השגרה קשה למצוא את הזמן המתאים לבילוי איכותי משפחתי. החופשה מאפשרת לכל בני המשפחה להתנתק מהלחצים של חיי היומיום ולהקדיש זמן לבילוי משותף וגיבוש משפחתי.

מאמרים נוספים בנושא עסקי מזון

מאת: עופר שלועסקי מזון18/07/214053 צפיות
תנור אפייה תעשייתי

מאת: עופר שלועסקי מזון26/02/214472 צפיות
ציוד למסעדות

מאת: דניאל מלמדעסקי מזון16/02/205946 צפיות
מסעדת NG נווה צדק הינה מסעדת בשרים הותיקה והאיכותית מאז שנת 2003. הבשרים הכי איכותיים. קראו מה הלקוחות ממליצים על המסעדה.

מאת: רועי כץעסקי מזון16/12/1812053 צפיות
מעוניינים באוכל מוכן לשבת? מתגעגעים לטעמים של בית? את ארוחת השבת הקרובה שלכם כבר תרכיבו מאוכל ביתי מוכן, טעים להפליא, אוכל עם טעם של בית. את התחושה החמימה הממלאת את הלב עם כל ביס בארוחה המתבססת על אוכל ביתי קשה לתאר במילים. גם כאשר ישנן עשרות מסעדות גורמה המציעות מנות מודרנית מעוצבות, רוב האנשים עדיין מתגעגעים יותר מכל לאוכל של בית כי אחרי הכל מאין כמו אוכל של בית.

מאת: דודישעסקי מזון31/05/183464 צפיות
"רק מחילופי המשפטים הקצרים הללו, נשמע כאילו עמדנו להיות אסירות במקום כלשהו בהרצליה ושבקרוב מאוד תמנע מאתנו האפשרות לנהל באופן חופשי את מאורעות ארוחת הערב שלנו או לפחות לצאת אל הרחוב ולתור אחר אחת כזאת.

מאת: הדסהעסקי מזון17/09/173291 צפיות
מאז ומתמיד פיצה הייתה נחשבת למאכל פופולרי ונחשק בקרב האוכלוסייה בעולם. ארץ ישראל גם היא נחשבת לאחת המדינות שאוהבות מאכל זה. ניתן למצוא פיצריות רבות ברחבי הארץ ובכלל זאת גם פיצריות בירושלים. ההבדל המשמעותי ביותר בין פיצריות בירושלים לפיצות בערים האחרות הוא הסגנון ההכנה של הפיצה ומבחר הרב שניתן למצוא.

מאת: שרון צרפתיעסקי מזון13/08/173635 צפיות
בהחלט לא חייבים לצאת מן הבית כדי לקבל ארוחה שהיא גורמה, ובדיוק לפי הטעם האישי של הסועדים. בלי לקום מהכסא, בלי לאחר, בלי לחכות למלצרית ועם כל הפרטיות של הבית האישי של כל אחד ואחד.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica