ברחוב ניסים אלוני, בתוך ליבה של תל אביב שוכנות שתי מסעדות אשר שייכות לשף שאור בן אדרת. האחת, התרנגול הכחול, והשנייה, היא היוזמה החדשה של השף, מר וגברת לי האסייתית. מסעדת מיסטר אנד מיסיס לי היא מסעדה בסגנון אסיאתי, המגישה מאכלי רחוב תאילנדיים, סיניים ווייטמנים. אולם המסעדה היא לא סתם מקום סטנדרטי לאוכל אסיאתי, אלא מאחוריה עומד סיפור השראה מקסים, אשר הוביל את השף אדרת לפתוח דווקא באמצע תל אביב הסואנת מסעדה קטנה וביתית.
מר וגברת לי, החזון
באחת מנסיעות העסקים אליהם יצא השף בן אדרת, היה עליו להגיע עם עוד כמה שותפים למסע, ליפן. באחד מהערבים החליטו החברה לטייל ברובע סואן בתוך טוקיו, ולאחר זמן מה של שיטוטים, פנו החברים לרחובות הצדדים יותר של אותו הרובע. בעודם משוטים נתקלו אדרת וחבריו בבית קפה קטן, ספק בר, ספק מסעדה, כאשר בכניסה למקום עמדה גברת יפנית מבוגרת וחייכנית, אשר הזמינה אותם בנועם להיכנס את המקום. כאשר נכנס אדרת אל המקום, משהו תפס את הרגשתו, ומאחר והחברים היו שבעים מארוחת הערב, החליט אדרת כי יחזרו לאכול שם ביום שלמחרת, ואכן כך היה. למחרת, חזרו החברים לטעום ממטעמי המקום, ואת מה שציפה להם לא ישכח אדרת לעולם. המטעמים שהוגשו להם במקום הקטן והביתי היו מעוררי תאבון ותאווה לפה ולשפתיים. אדרת לא ציפה למאכלים וטעמים מיוחדים ממקום כזה קטן, ולכן החליט שהוא חייב לברר מי עומד מאחורי העניין. אדרת ניגש למטבח, ולאחר שיחה קצרה התברר לו כי את המקום מנהלים זוג יפני מבוגר, אוהב וחביב, העונים לשם מר וגברת לי. לא רק שהזוג החביב מנהל את המקום, הוא גם מתפעל אותו לגמרי לבדו. האישה קבלה את המקום בירושה לפני שנים, ומאז הם עובדים בו יחדיו, כאשר היא ממלצרת ומנקה, והוא במטבח מבשל. אדרת החליט שהוא מעוניין להזדקן עם אשתו באותה הצורה, וכאשר חזר ארצה החליט לממש את החלום, ולהקים את האסיאתית החדשה שלו.
מיסטר אנד מיסיס לי, הביצוע
אדרת החליט לפתוח את מסעדת מר וגברת לי מקום קטן, ביתי וחם, תוך כדי התמקדות והקפדה על הדברים הקטנים, הן בעיצוב, והן במאכלים. הקפדנות של אדרת הביאה אותו הכי קרוב שאפשר לחזון. המסעדה, אשר מורכבת מחלק פנימי וממרפסת חיצונית, מעוצבת בצורה מיוחדת להפליא. פינות ישיבה, כורסאות, צמחים, כריות, גזיבויים ובודהות הפזורות בכל מקום, הופכים את המקום למסעדה אסיאתית של ממש. בר המשקאות החיצוני ובר הסושי הפנימי משלימים את האווירה, וכל זה על רקע הנוף של תל אביב, הנשקף מן המרפסת. התפריט מכיל רולים מיוחדים של סושי וסשימי, המשתנים מידי יום, מנות בשרים בסגנון אסיאתי, מנות מאודות או מוקפצות בווק, מגוון רחב של מנות ראשונות, וגם מגוון גדול של קינוחים.