הכרת עקרון העזרה ההדדית
בניגוד לימים עברו כיום ידוע כי שיתוף פעולה, עזרה הדדית ועבודת צוות הינן גישות מהותיות להצלחתו של כל ארגון. למעשה, הגישה לשיתוף פעולה ועזרה הדדית מתגלה כיעילה בכל תחום, החל ממערכות יחסים אישיות ועד למערכות יחסים פוליטיות בין גופים מדיניים ענקיים.
מערכת היחסים התקינה כוללת התבוננות מנקודת מבטו של היזם וכן מצד המשקיע באופן פעולתו של הצד השני. יזמים רבים כמו גיא גלבויז היטיבו להפנים כי הכרת המשקיע הינה גורם חשוב בהצלחת המיזם.
הבנת נקודת המבט של השותף
בין שהשותף העסקי מעורב יותר בפן הפיננסי ובין שהוא מעורב יותר בפן הניהולי, הפערים בין שני הצדדים מחייבים הבנה מעמיקה של האספקטים השונים. רצוי כי שני הצדדים יבינו היטב את נקודת המבט של השותף שמנגד, כמו גם הבנה של האנליזות הייחודיות של כל אחד מהם את המצבים השונים שהעסק עובר.
מאחר ומדובר ביזמים ומשקיעים, יש לזכור כי כל אחד מהצדדים עבר מסלול שונה בדרך למיזם. כמו כן, כל אחד מהצדדים הינו בעל אינטרס ייחודי ועצמאי משלו הנובע מתוך מניעים וערכים שונים. לפיכך, פריסת הרעיונות המשותפים והשונים בין שני הצדדים טרם התחלת הפרויקט עצמו הינה גורם המבטיח את עליית סיכויי ההצלחה במיזם ושמירה על יחסים מפותחים ופוריים.
הכרה בלגיטימיות של אי הסכמות
רבים מבני האדם ולאו דווקא במישור העסקי, חוששים לגלות אי הסכמה בנושאים מהותיים במערכות יחסים עם הקרובים להם. בכל הנוגע למערכות יחסים עסקיות, הן היזם והן המשקיע יכולים להפסיד רבות ממניעת הדעה האישית מהפרטנר.
לסיכום, חשוב לומר כי העסק מתחיל עוד הרבה לפני שנעשה צעד כלשהו. בניית מערכת יחסים כנה, אחראית ומחויבת למיזם הינה הבסיס להצלחתו של כל עסק.
הכתבה באדיבות גיא גלבויז