הורות היא העבודה הכי קשה, ואין ספק בכך. ועדיין, יש גילאים מאתגרים יותר מאחרים. היום, אפשר לראות כי ייעוץ משפחתי נפוץ בעיקר בקרב הורים ובני נוער בגלל יצר המרדנות.
כאשר התינוק הראשון מגיע, בני הזוג, ההורים הטריים, מתחילים להבין את הקושי שההורים שלהם חוו כשהם היו תינוקות. בכל שלב התפתחותי של הילדים, בני הזוג חווים קשיים, אבל יש שלב התפתחות קשה יותר מכולם, והוא גיל ההתבגרות שדורשים ייעוץ משפחתי התמודדותי בירושלים או בסביבת מגוריכם.
לאור כך, הרבה פעמים נראה ייעוץ משפחתי שניתן בעיקר להורים ובני נוער, והסיבה לכך היא יצר המרדנות שמתחיל להתפתח בגיל הטיפש-עשרה. למרות שגם ההורים היו בעבר בני נוער, ולמרות שאולי יש להם זיכרונות על דברים שחוו ועברו בתקופה ההיא, אבל לעולם לא יוכלו לזכור את התחושות שהיו להם. אין זמן טוב יותר להרגיש נעורים מאשר גיל הנעורים.
ייעוץ משפחתי לאורך תקופה
כשיש פער מחשבתי גדול כל כך בין הורים לבין הילדים שלהם, כשהם נכנסים לגיל הנעורים ואף עד גיל 19 שהוא מאוחר יחסית, ריבים, ויכוחים וסכסוכים הם לא דבר מפתיע כל כך. השאלה היא, איך ההורים בוחרים לטפל בעניין זה, וכאן יכולה להיות ההפתעה הגדולה.
ייעוץ משפחתי הוא הפתרון הכי טוב. שלא כמו ייעוץ להורים עבור הזוגיות שלהם, שאינה תמיד הכרחית אם למשל בחרו להיפרד ברוח טובה, שמירה על קשר נכון ויציב בין ההורים לבין הילדים הוא קריטי. הורים שבוחרים ללכת בדרך הזו יכולים בהמשך לקצור פירות וליהנות מחיי משפחה נהדרים.
בעיות משפחתיות
הייעוץ עבור משפחות על רקע קשיים עם ילדים בגיל הנעורים יכול להיות על רקע סיבות שונות- הבעיה ביחסים יכולה להיות תוצר לוואי של תהליך התבגרות טבעי, והיא יכולה להיות תוצאה של משהו חמור לדוגמא שימוש בסמים או אלכוהול. במצב כזה, כשההורים והילדים הולכים "ראש בראש", הם לא יוכלו להגיע לשום מקום, וכאן טמונה החשיבות של הייעוץ המקצועי.
במהלך ייעוץ מקצועי דנים עם ההורים והן עם הילדים. כל אחד מהצדדים יכול לדבר על מה שמפריע לו וההורים כמובן יציינו את הסיבה בגללה הם בחרו לפנות ליועץ. אם בסיס הבעיה היא בני הנוער, המשך הייעוץ מתמקד כמובן בהם. הרבה יועצים יבחרו להפנות אותם לייעוץ אחר, אולי פסיכולוגי, כדי שיוכלו לקבל עזרה בבעיות הרגשיות שלהם, בעיות חברתיות, בעיות של שתלטנות, אגרסיביות וכן הלאה.