הכלב שלכם מציג אגרסיביות או אפילו תוקפנות כלפי אנשים? יכולות להיות לכך כמה סיבות, ביניהן מאפיין של טריטוריאליות וסיבה שנייה היא מטענים רגשיים והתנהגותיים שהכלב רכש לעצמו במהלך הזמן. מאלפי כלבים רבים מנסים לאבחן ממה נובעת התנהגות הכלב, אך לא תמיד ניתן למצוא את הסיבה לכך.
לכל כלב יש אופי אחר, ולכל כלב גם יש התנהגויות אחרות. חשוב לשים את הקו המפריד בין שני אלו, כיוון שלא מדובר באותו הדבר. האופי מתייחס לתכונות טבעיות של הכלב שקשורות בגזע שלו, לדוגמא הפינצ'ר שהוא תמיד מאוד דרוך ומגיב במהירות לסיטואציות שנראות לו חשודות, ולכן הרבה רואים אותו ככלב שמירה לכל דבר.
לעומת זאת, ההתנהגות היא לא דבר מולד אלא נרכש עם הזמן. התנהגות יכולה להיות פחד מאנשים, סימון טריטוריה וכמובן גם אגרסיביות או תוקפנות.
בהקשר לאגרסיביות ותוקפנות, חשוב לומר שאין כלב שנולד כך עם יצרים כאלו; כלבים שמציגים סממנים של אגרסיביות או תוקפנות הם כלבים שרכשו התנהגויות אלה עם הזמן, והם אופייניים בעיקר בקרב כלבים שחוו התעללות או היו בסביבה של כלבים תוקפניים אחרים ולמדו שכך הם צריכים להתנהג כדי להגן על עצמם.
סיבה נוספת להתנהגות אלימה של הכלב היא טריטוריאליות. כאשר הכלב מרגיש שהבעלים שלו הם למעשה הנתינים שלו, הוא ירגיש צורך להיות המגן שלהם ויפגין תוקפנות כלפי כל מי שייכנס לבית, ייגש אליהם ברחוב וכן הלאה. הטריטוריאליות יכולה להיגרם כתוצאה ממתן זכות לכלב להרגיש כאחד מהשולטים בבית, למשל בכך שהוא יושב עם הבעלים שלו על הספה בכל עת או ישן איתם במיטה.
איך מטפלים בבעיה של אגרסיביות ותוקפנות?
הדבר הכי חשוב שכל מי שיש לו כלב אגרסיבי או תוקפני צריך לדעת הוא שללא עזרה מקצועית אי אפשר יהיה לדכא את ההתנהגות האלימה של הכלב. העזרה המקצועית של מטפל התנהגותי לכלבים אומנם לא מראה תוצאות מיידיות, אך עם התמדה ואימונים – של הכלב והבעלים ביחד – אפשר להגיע לתוצאה הרצויה- כלב רגוע יותר, שהוא גם כלב שמח יותר.
אם אתם מרגישים שהכלב שלכם תוקפני או אגרסיבי מדי, בהחלט כדאי לפנות למאלף כלבים מקצועי, ורצוי שיעבוד בשיטת טיפול התנהגותי כדי לרדת לשורש הבעיה ולטפל בה בצורה הטובה ביותר. חפשו מטפל התנהגותי לכלבים שיש לו את הידע והניסיון הנדרש עם כלבים "אלימים", ולא רק כדי שיבין איך לפתור את הבעיה אלא גם ידע את הסכנות שהוא עצמו עלול לעמוד בפניהן וידע להימנע מהן.