טלפון נייד, בייחוד כזה המוגדר כחכם ("סמראטפון"), משמש כיום לרשימה כמעט אינסופית של מטרות. תקשורת, גלישה באינטרנט, צילום, האזנה למוזיקה, צפייה בתכני קולנוע וטלוויזיה, משחקים - הכול שם. כתוצאה מכך, לא מפתיעה העובדה שכל אדם חושש מרגע מסוים אחד: הרגע בו הטלפון הנייד שלו ישבוק חיים, תהא הסיבה לכך אשר תהא, מה שעלול להגדיל את מפלס הלחץ אצלו בעשרות מונים. במצבים אלה, כמו גם רבים אחרים, ברור שאין ברירה אלא להיעזר בשירותיה של מעבדה סלולרית.
תיקון סלולר הוא מונח רחב במיוחד
כל מי שמחזיק בטלפון נייד, שומר עליו מכל משמר. הבעיה היא שעם כל הזהירות, ובלי קשר ל"חוכמה" של המכשירים, שורה ארוכה של בעיות ותקלות עלולה להיכנס לתמונה. רשימת המצבים המצריכים תיקון סלולר, למרבה הצער, ארוכה בכל קנה מידה, כאשר בין השאר ניתן להזכיר נזקים הנוגעים למסך המכשיר (התקלה הנפוצה מכולן), לשקע הטעינה, לרמקול, לכפתורים, למצלמה וכיוצא בזה. בנוסף על כן, אין להוציא מכלל אפשרות בעיות במערכת ההפעלה, שבכוחן להביא, גם הן, להשבתה מוחלטת של המכשיר, או לכל הפחות לפגיעה במהירותו.
חשוב להדגיש כי מעבדות סלולריות בהחלט יכולות להציע שירותים החורגים מאותם תיקונים, חשובים ככל שיהיו. סקירה של תחומי הפעילות של מעבדות שונות בישראל מאפשרת לראות שרבות מהן מציעות עדכוני גרסאות למערכות ההפעלה של הטלפונים, או אפילו פריצות שלהן. בהמשך לכך, המעבדה בהחלט יכולה להציע גם רכישה של אביזרים שונים המיועדים לטלפונים החכמים, ובכלל זה מגני מסך, מטענים חלופיים, אוזניות וכן הלאה.
דגשים חשובים בבחירת מעבדה סלולרית
אז איך בדיוק בוחרים כיום מעבדה סלולרית בישראל? הנקודה החשובה שיש להבין היא שניתן למצוא מאות מעבדות בישראל, הנראות דומה על הנייר, אך שונות במידה לא מבוטלת בפועל. מעבר לסל השירותים שמציעה המעבדה, חשוב לוודא מהו בדיוק סוג המכשירים שהמעבדה מטפלת בהם, ולו מכיוון שכל מכשיר דורש הכרה מלאה שלו לצורך תיקון, שדרוג או החלפת רכיבים.
כדי להיות בטוחים כי המעבדה אכן תציע את השירות המקצועי ביותר, מומלץ לסקור חוות דעת אודותיה, ולברר האם התיקונים מגיעים עם אחריות, ובמידה וכן - מה בדיוק משכה. מכיוון שלא ניתן להסתדר כיום תקופה ארוכה ללא טלפונים ניידים, חשוב לבחור במעבדה שתוכל להעניק את שירותיה בהקדם האפשרי.