חידה קלאסית שלא כולם מכירים שואלת כך: "איזו חיה הולכת בבוקר על ארבע, בצהרים על שתיים ובערב על שלוש?" למי שלא מכיר את התשובה נספר שהתשובה המתבקשת היא בן אדם. אדם, כידוע בינקות זוחל, בבגרות הולך על שתי רגליים ובבגרות, כאשר הוא נעזר במקל הליכה, יכול להיקרא "הולך על שלוש".
למרות חינה של החידה, ועם כל הכבוד לשנינות שבה, הטכנולוגיה המודרנית מציעה לבני האוכלוסייה המבוגרת אפשרות הרבה יותר נוחה מאשר הליכה לכל מקום עם מקל הליכה. כיום, הדרך הטובה ביותר להגיע לעצמאות גם בגיל מבוגר וגם במקרים של צעירים הסובלים ממגבלות הפגועות בניידות, מתחילה ברכישה של קלנועית איכותית.
לא צריך רישיון
קלנועית או קולנועית נחשבת אומנם לכלי רכב איכותי ויעיל, אבל ישנם אנשים בני הגיל השלישי שחוששים מפני השימוש בה, שלא בצדק. כדי להתמודד עם החששות הללו לא צריך יותר מאשר הסבר קצר, שמפריך אמונות וסטיגמות שגויות.
- אין צורך ברישיון - למרות שמדובר על כלי רכב מנועי, הרי שעל פי התקנות הנהוגות בישראל, מרבית הדגמים הזמינים לציבור הרחב אינם מצריכים רישיון נהיגה. כך, גם מי שמעולם לא למד לנהוג במכונית לא צריך לקחת שיעורי נהיגה.
- אין צורך במיומנות מיוחדת - יצרני הקלנועיות יודעים היטב שמדובר על רכב שאמור להתאים לאנשים שאינם נמצאים במצב גופני משופר. לכן, הושקעו מאמצים ניכרים בפיתוח מערכת היגויי נוחה, שמתאימה גם לאנשים חולים ומוגבלים.
- עיצוב נאה - למרות שמדובר על אמצעי לשיפור הניידות והעצמאות, היצרנים של היום מודעים היטב גם לחשיבות האסתטית. לכן, ניתן למצוא לצד דגמים פשוטים גם דגמים בעלי עיצוב מושך, נאה ואסתטי.
- תחזוקה נמוכה - שלא כמו במקרים אחרים של בעלות על כלי רכב, עם קלנועית לא צפויות הוצאות שוטפות משמעותיות. לצד העובדה שמחירו של כלי רכב שכזה אינה מתקרבת למחירם של כלי רכב אחרים, גם עלויות התחזוקה אינן ניתנות להשוואה. ללא הוצאות ביטוח, ללא הוצאות דלק ועם אמינות מכנית מצוינת, מדובר על דרך זולה ואלגנטית להשגת עצמאות לכל גיל וכמעט לכל מצב בריאותי.