האינטרנט נימצא כיום בשיאו עם מיליארדי גולשים ומאות אלפי אתרים שונים, אם אלו רשתות חברתיות, מנועי חיפוש, אינדקסים, אתרים עיסקיים, אתרים אישיים או אתרי משחקים ועוד רבים אחרים.
במידה וגם אתם מעוניינים באתר אינטרנט לצרכים שלכם, אם באתר אישי שיהיה הפינה שלכם באינטרנט ובו תוכלו לספר על עצמכם ולנהל בלוג על תהיות ליבכם או שמא אתם מעוניינים באתר עיסקי ואולי אפילו חנות וירטואלית למכור את המוצרים או השירותים שלכם, אתם ראשית כל חייבים להתחיל בתהליך הקרוי רישום דומיין.
מהו רישום דומיין?
רישום דומיין הינו התהליך הראשוני שיש לעשות כאשר חושבים על אתר אינטרנט חדש. דומיין הוא למעשה שמו של האתר, כך שאם אתם לצורך העניין בעלי חנות פרחים בקריות בשם רפאל פרחים, אתם בטח תהיו מעוניינם בשם אינטרנטי שיהיה קשור לכך ועל כן תבחרו לרכוש דומיין דוגמת: krayotflowers.co.il או refaelflowers.co.il וכדומה.
כדי שאחד השמות הללו יהיה רשום על שימכם עליכם לבצע רישום דומיין באחד הרשמים המוסמכים לכך.
מיהם הרשמים המוסמכים לכך?
כאמור, רישום דומיין דורש פניה לרשם מוסמך וכאלו יש באינטרנט לא מעט. בישראל פועלים מספר רשמי דומיינים שאושרו לכך על ידי אירגון האינטרנט הישראלי והם מאפשרים לבצע רישום דומיין און ליין בתוך מספר דקות ובצורה עצמאית באמצעות כרטיס אשראי.
ראשית יש לבדוק בזמן אמת אם הדומיין בו מעוניינים פנוי ובמידה וכן משלמים עבורו לפרק הזמן שמעוניינים לרכוש אותו (שנה או יותר). לאחר מיכן ממתינים לאישור הרישום שיכול להימשך כיממה אחת אבל לרוב מאושר בתוך מספר שעות.
כמה עולה רישום דומיין?
רישום של דומיין עולה מעט שונה בין הרשמים השונים (בעיקר חברות אחסון אתרים) כאשר עיקר ההבדלים הם אם מדובר בדומיין בעל סיומת ישראלית מקומית (CO.IL) או סיומת זרה כלשהי (.COM / .NET) . דומיין ישראלי עולה בטווח של 50-75 ש"ח לשנה אחת ואילו דומיין זר הינו בקשת מחירים רחבה יותר כיוון שישנן כיום מאות סיומות שונות לבחירה, אך המקובלות שבהן עולות בטווח המחירים של 20-40 ש"ח לשנה אחת.
עד מתי הדומיין שייך לי?
רישום דומיין הינו פרק הזמן עבורו שילמתם עבור הדומיין בעת הרישום. במידה ורכשתם את הדומיין לשנה אחת בלבד, לאחר תום 11 חודשים אתם תקבלו התראה למייל שלכם על צורך בחידוש הדומיין. במידה ותהיו מעוניינים בכך, תוכלו לבצע רישום דומיין לשנה נוספת או לתת לזמן לעבור ולא לחדש את הדומיין על שימכם. במיקרה כזה, לאחר תום השנה כל אחד יוכל לרשום את הדומיין על שמו ולהיות בעליו החדש.