סוף סוף זה קורה – החלום להקמת מסעדה משלך קורם עור וגידים ויוצא אל הפועל. עכשיו רק נשאר לקנות את הציוד המתאים, וכאן מתחילות התלבטויות לא קלות. איזה סוג ציוד קיים? איך אפשר קבל לכך מימון? וממי בכלל רוכשים ציוד כזה? הכל במאמר שלפניכם.
סוגים שונים של ציוד למסעדות
ציוד למסעדה מכיל סוגים רבים וטובים של מכשירים, כגון: מכונות קרח, מכונות ברד ואייס קפה, מכונות שתייה, מכונות סחיטה, מכונות אספרסו, מכונות גלידה ויוגורט, קוצצי ירקות, מעבדי מזון, מקפיאי תצוגה, מכשירי קרפ, מכשיר ופל בלגי, טוסטרים, פורסות, תנורים לפיצות, סלטיות, מכונות פופקורן, מכונות נקניקיות, מכונות סוכר, ועוד סוגים רבים וטובים של מכשירים. מה כל אחד ואחד צריך טמון בשתי שאלות: מה סוג העסק בו הינך מעוניין, ואיזה ציוד נוסף יכול להוסיף לו נגיעה קטנה של מעבר לרגיל.
ממי רוכשים את הציוד?
ציוד למסעדות ניתן לרכוש אצל חברות רבות שמתמחות בכך. לחברות רבות קיימים אולם תצוגה גדול עם מבחר גדול של כל הציוד הקיים. קיימות לא מעט חברות המתמחות בציוד לעסקים, כשלכל אחת ישנו מאפייני שירות ואחריות שונים, וכל אחת מציעה דבר מה שונה וייחודי.
למי שמעוניין להתחיל בעלויות נמוכות יותר, ניתן לעתים למצוא מציאות רבות ולא יקרות באתרי יד 2 ודומיו, המפרסם גם ציוד למסעדות מיד שנייה.
כל שנותר לכם לעשות הוא להכנס לאחד מהאתרים המתמחים בפרסום מוצרים יד שנייה או לכתוב את מילות החיפוש לציוד בו אתם מעוניינים באינטרנט, לבחור את סוג הציוד שאתם רוצים, ולהתחיל לקבל הצעות מחיר שיאפשרו לכם עשות את הבחירה המושכלת של מאיפה לרכוש את הציוד הטוב ביותר במסגרת הגבולות התקציביים שהצבתם לעצמכם.
האם אפשר לקבל לכך מימון?
ישנם מספר בנקים וקרנות המאפשרים קבלת מימון בנקאי או חוץ בנקאי, אשר נותנים מרווח לנשימה לבעל העסק, זאת באמצעות מספר דרכים: הלוואות, הגדלת מסגרת אשראי ואף משכנתא. באמצעות מקורות המימון הללו, יכול בעל העסק לרכוש ציוד, להתחיל את העסק בראש שקט ומבלי לחץ כלכלי, כשאת ההחזר הוא יבצע מתוך העסק עצמו לכשיתחיל "להתגלגל".