כדי להבין את ההבדל בין מטבח ביתי ובין מטבח מקצועי, הדבר הנכון ביותר להסתכל על המטבח הביתי מול המטבח המקצועי, והמשימות העומדות בפניהם. מטבח ביתי מבשל ומכין ארוחות לבני משפחה בודדים, בעוד מטבח מקצועי עושה את אותו דבר עבור עשרות ומאות אנשים בכל יום. מטבח ביתי עוסק בהכנת האוכל אחת ליום או מספר ימים, בעוד מטבח מקצועי עוסק בהכנת אוכל כל יום, כל היום. מטבח ביתי מכין אוכל למטרה של טיפול בבני משפחתו, בעוד מטבח מקצועי עושה זאת משיקולי פרנסה, ועליו לעמוד בסטנדרטים גבוהים יותר מבחינת היכולות המקצועיות העומדות לרשותו.
היקפי עבודה גדולים המכתיבים תפיסה שונה
להבדלים הללו ישנן שורה של השלכות המחייבות גם מטבח שונה בין שתי האפשרויות. מטבח ביתי יהיה קטן יותר, עם משטח עבודה יחיד, תנור יחיד, מקרר יחיד וכדומה, בעוד ציוד מקצועי למטבח פירושו משטחי עבודה רבים, מספר מקררים, כירות גז ותנורים, והכל יותר בגדול. בנוסף לכך, מאחר ומדובר בכמויות גדולות של אוכל, ובגלל האינטנסיביות של העבודה במטבח המקצועי, הסיכון לגרימת טעויות ולגרימת נזק לאוכל וכתוצאה מכך גם לסועדים הוא גדול יותר.
רמת היגיינה גבוהה במסגרת עבודה אינטנסיבית
אי לכך, במטבח מקצועי נמצא הקפדה יתרה על רמת הניקיון ועל החומרים מהם עשויים כלל האלמנטים לרבות משטחי העבודה. במטבח מקצועי כמעט כל האלמנטים יהיו עשויים מפלדת אל חלד או בשמה העממי נירוסטה. פלדה זו אינה מחלידה, קלה מאוד לניקוי, היא אינה שבירה, ולכן מאפשרת שמירה על רמה גבוהה של היגיינה. היקף העבודה במטבח המקצועי יכתיב גם כמויות גדולות יותר של כלי עבודה, כך שכל כלי עבודה שיש במטבח הביתי ברמה של בודד, במטבח מקצועי נמצא עשרות ממנו.
מגוון של יכולות ואפשרויות מקצועיות
לבסוף, המטבח המקצועי יכלול גם מגוון רחב הרבה יותר של כלי עבודה ואמצעים אחרים המיועדים לאפשר עבודה רצופה לאורך כל שעות היום, וכן לאפשר את היכולות הנדרשות לייצור מנות מזון מגוונות יותר. הסכינים הטובים ביותר, התנורים הטובים ביותר, המקררים האמינים ביותר, משטחי עבודה גדולים ורחבים, כל אלה מאפשרים למטבח המקצועי להתנהל על פי הצרכים המיוחדים שלו.