מי מאתנו לא נתקל בבעיות בבית, בעיות המצריכות תיקונים קלים ולא תמיד צריך להביא בשבילם איש מקצוע ולשלם מאות שקלים לשם כך? לכולנו זה קורה לא אחת, ולכן, בשביל לפתור את הבעיות הללו אנו קודם כל צריכים להחזיק אצלנו מספר כלי עבודה בסיסיים. לרבים מאתנו יש את הפחד הזה להתעסק עם הכלים הללו ובכלל, מי מאתנו שאינו "הנדי מן" יירתע מלנסות ולתקן לבד דברים בבית, אבל לעיתים ממש חבל על הכסף, עם מעט אומץ וכמה כללים בסיסיים ניתן להתגבר על בעיות רבות.
ארגז הכלים
ישנם סוגים רבים של ארגזי כלים ובבואנו לקנות כלי עבודה אנו צריכים לחשוב איך לאחסן אותם. אין צורך ישר לקנות ארגז כלים גדול אם אנו לא עוסקים בתיקונים ושיפוצים באופן יום יומי, אלא כדאי להתחיל מארגז קטן יחסית ונוח לנשיאה, וחשוב מהכול – כזה שיתאים לכלים הבסיסיים אותם אנו רוצים לרכושו וכזה שניתן לאחסן אותו בקלות באחד הארונות בבית. ישנם גם כלי עבודה גדולים יותר אך אנו עדיין לא שם, עדיף שנתחיל בקטן ובהמשך נלך על הכלים הגדולים יותר.
כלים למתקדמים ולמתחילים
המונח "כלי עבודה" מתייחס הן לכלי עבודה פשוטים יחסית שבשביל שימוש בהם אין צורך לדעת יותר מידי כמו פטיש, מסמרים מברגים וכדומה, והן לכלים "כבדים" יותר [תרתי משמע] כמו מקדחה, מברגה וכדומה. בבואנו לרכוש כלי עבודה חשוב שנדע שיש חברות שונות בשוק וטווח מחירים רחב ואם אנו רוצים משהו איכותי שיישאר איתנו עוד זמן רב סביר להניח שהמותגים יהיו אלו שיספקו את הסחורה. אם אנו לא יודעים מה לקנות, בעיקר אם אנו צריכים כלים "כבדים" יותר עדיף לנו לקחת אתנו מישהו שמבין עניין.