היכן ניתן למצוא בישראל קפה באיכות גבוהה במיוחד? פעם, התשובה היחידה הייתה בבתי הקפה ובמסעדות האיכותיות. אלא שמאז השתנו לא מעט דברים: הוצאות הביקור במקומות אלה עלו בעשרות מונים, והפכו את החוויה כולה לכדאית הרבה פחות. חשוב לא פחות הוא שמכונות קפה החלו להיות מוצעות במחיר שווה לכל נפש, והן מצאו את מקומם לא רק בבתים, אלא גם – ויש שיגידו בעיקר – במגזר העסקי.
מכונות הקפה של עלית הן מהפופולאריות ביותר, מהבחינה הזו. אילו סוגים של מכונות מוצעים ללקוחות? ואיך בוחרים מכונת קפה לעסק?
הדגמים השונים של המכונות
את מכונות הקפה של עלית ניתן לחלק לארבע קבוצות עיקריות, כל אחת מהן מיועדת, ברמה הכללית, למשרדים ולבתי עסק בעלי צרכים שונים. הסוג הראשון של המכונות הוא אלה המבוססות על קפסולות, ואשר מהוות, בעיקרו של דבר, נחלתם של בתי העסק הקטנים. המדובר הוא במכונות קומפקטיות ופשוטות לתפעול, אך כאלה שמפיקות קפה באיכות גבוהה. כמו כן, עבור העסקים הקטנים עומדת האפשרות לבחור בין מספר מסלולי רכישה של המכונות.
הסוג הבא של מכונות קפה מיועד כבר לעסקים גדולים הרבה יותר, בהם מספר העובדים (וצרכני הקפה הפוטנציאליים) עולה על 50. מכונות קפה אוטומטיות (Full Automatic) הן מכונות איכותיות במיוחד, המבוססות על אבקה משולבת. החידוש העיקרי כאן הוא שטחינת פולי הקפה נעשית במקום, ולא מראש, מה שמאפשר להם לשמור על הטעם והארומה הייחודיים שלהם.
שיטת קפיקס (High Capacity) עומדת בבסיסן של מכונות הקפה הבאות, הלא הן מכונות קפה פילטר (קפה נוזלי). הייעוד שלהן הוא מקומות בהם הצריכה של הקפה, בזמן קצר, נחשבת גבוהה במיוחד – ארוחות בוקר המוניות או כנסים הם דוגמא מובהקת לכך. מכונות אלה מאופיינות בקצב עבודה גבוה מאד, שמאפשר להכין מאות כוסות בשעה, אך בצורה המאפשרת לחסוך בזמן ובאנרגיה ככל האפשר. עקב מנגנון הפעלה ללא פחת, הן מאושרות לעבודה בשבת על ידי מכון צומת.
לבסוף, עומדות המכונות שנחשבות בעיני רבים לחוד החנית של מכונות הקפה כיום – מכונות האספרסו המקצועיות. הן לוקחות את הכנת הקפה לדרגת האיכות המקסימלית, ומתאימות לכן לא רק למשרדים, אלא גם למוסדות שתכליתן הענקת שירות קולינרי מהשורה הראשונה, דוגמת בתי מלון או מסעדות. המכונות מגיעות בתצורה אוטומטית או ידנית, ובשלושה דגמים מרכזיים.
כך עושים זאת נכון
בחירה של מכונת קפה למשרד אינה דבר של מה בכך. חשוב לזכור שכאן יש אוכלוסיה גדולה של צרכנים פוטנציאליים שנדרש לספק, ורצונות רבים שצריך למלא. עקב כך, ברור מדוע בחירת מכונת הקפה, אפילו כאשר בוחרים מראש בפתרונות של עלית, צריכה להיות מושכלת, ולהכניס לתמונה מספר פרמטרים עיקריים.
כפי שניתן לראות ממאפייני הדגמים, דומה כי המשתנה העיקרי שמרכיב את משוואת הבחירה הוא מספר העובדים או האנשים המקסימלי שנמצא במקום העסק ברגע נתון: ככל שהמספר גדול יותר, כמובן, נדרש לבחור במכונות איכותיות יותר, המספקות כוסות קפה בקצב גבוה במיוחד. גם גודל העסק או המשרד, למשל בכל הנוגע לחלוקה שלו לחדרים ולחללים, צריך לשחק כאן תפקיד.
הנחת היסוד היא שכל עסק יוכל למצוא את המכונה המתאימה לו ביותר בעזרת הכוונה נכונה, ולכן מומלץ להיעזר בגורמים המשווקים את מכונות הקפה האמורות ולהתייעץ איתם. ברור שמיומנויות תפעול המכונה הנדרשות, כמו גם אופן צריכת הקפה המועדף, צריכים להשפיע על ההחלטה.