מחקר חדש מציע למבקשים לרדת במשקל לתזמן נכון את ארוחת הצהריים , וההצעה היא שלא צריך רק לפקוח עין על הקלוריות שאתם צורכים, אלא גם על השעה שבה אתם צורכים אותם : אם ארוחת צהריים היא הארוחה הגדולה של היום , אז יש נטייה לאכול אותה מאוחר יותר אבל זה אומר לרדת במשקל לאט יותר ולאבד פחות ממנו, מאשר אם אכלתי אותו מוקדם יותר.
במילים אחרות, שאתם אוכלים את הארוחה העיקרית של היום מאוחר , קשה יותר לרדת במשקל, אומרים חוקרים מבית החולים לנשים ( BWH ) ואוניברסיטת טאפטס בבוסטון בארה"ב, ובאוניברסיטת מורסיה בספרד , הללו שיכתבו על ממצאיהם בגיליון ינואר של האינטרנט בכתב העת הבינלאומי להשמנת יתר.
מנהל התכנית הרפואית חבר בBWH , אומר: מחקר פרוספקטיבי בקנה מידה גדול הראשון על מנת להוכיח כי העיתוי של ארוחות מנבא יעילות לירידה במשקל.
התוצאות שלנו מצביעות על כך שאכלנים מאוחרים ירדו בקצב איטי יותר במשקל באופן משמעותי ואיבדו פחות משקל מאשר אוכלים מוקדמים, העיתוי של ארוחות גדולות יכול להיות גורם חשוב בתכנית לירידה במשקל, מוסיף שיר , שהוא גם פרופסור לרפואה בבית הספר לרפואה בהרווארד.
החוקרים היו מעוניינים לעשות מחקר , כי בעוד שיש הרבה ראיות ממחקר בבעלי החיים שלקשר בין העיתוי של צריכת מזון ומשקל, אין כמעט מחקרים המראים אם זה נכון לגבי בני אדם.
לחקירה שלהם הביטו בנתונים של 420 אנשים בעלי עודף משקל שלקחו חלק בתכנית לירידה במשקל של 20 שבועות במורסיה, ספרד, ארוחת הצהריים היתה כ -40% מצריכת קלוריות יומיות.
כמחצית מהמשתתפים היו נשים , הגיל הממוצע שלהם היה 42 , וכמחצית אכלה ארוחת צהריים מוקדמת (עד 3 בצהריים) וחצי אכל אותו מאוחר (אחרי 3:00 ) .
החוקרים גילו כי אלו שאכלו ארוחת צהריים מוקדמים ירדו יותר במשקל לעומת אלו שאכלו אותו מאוחר. וזה עוד בלי קשר לפעילות גופנית עם מאמן כושר אישי אלה מתוך התבוננות בהרגלי צריכת מזון בלבד. דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא מנוחה קלה לאחר ארוחה ומנוחה ארוכה לפני אימון כושר אישי
המחקר בחן גם גורמים אחרים שיכולים להשפיע על ירידה במשקל, לדוגמא סך קלוריות הנצרכות, אנרגיה שנשרפה במהלך היום , רמות הורמוני תיאבון ( לפטין וגרלין ) , כמות שינה , ונוכחות של גן אשר נקשר לקושי באיבוד משקל.
החוקרים לא מצאו הבדלים משמעותיים בין שתי קבוצות כאשר הם לקחו גורמים אלו בחשבון.
העיתוי של ארוחות אחרות, שהיו קטנות בהרבה מארוחת צהריים , עשה גם הבדל קטן לשיעור והכמות של ירידה במשקל, אך החוקרים ציינו כי אוכלים מאוחרים היו פחות אנרגטים ודילגו על ארוחת הבוקר בתדירות גבוהה יותר מאוכלים מוקדמים.
הממצאים מראים שעיתוי של צריכת מזון יכול לשחק תפקיד משמעותי בויסות משקל אצל בני אדם, ותוכניות לירידה במשקל ולכן צריכה לקחת בחשבון לא רק צריכת הקלוריות ו חלוקת חומר מזינה , כפי שהוא נעשה באופן קלאסי , אלא גם העיתוי של מזון.