יורם קראוס אומר שהפתרון האפשרי למצוקת הדיור נמצא אך ורק בפריפריה. על מנת להפוך אותו למעשי יש לשנות חשיבה ולהשקיע בתשתיות כבידיים ומערכות תחבורה ציבורית נוחות ויעילות שיביאו את העובדים מהפריפריה למרכז וחזרה הביתה כדי לנהל חיים נורמליים.
מהו המחיר ההוגן עבור שכר דירה?
יורם קראוס: "זוג צעיר בישראל מוציא על דיור כ-25% מהכנסתו. בשכ"ד, משכנתא או הלוואה. באירופה ההוצאה הזאת עומדת על כ-5%". עוד מוסיף יורם קראוס כי אינו כלל בחשבון את יוקר המחייה בארץ המשתווה למקומות אחרים בעולם. כיום לזוגות צעירים מאד קשה לקנות דירה ללא סיוע מהמשפחה וכאשר אין סיוע מהסוג הזה הזוג אמור לחיות בשכירות עד שיצליח לבדו לקנות דירה או להביא את הסכום הדרוש כמקדמה למשכנתא".
אז מה עושה זוג צעיר שרוצה לבנות, לקנות או לשכור לעצמו דירה קטנה שתשאיר לו גם מה לאכול בסוף החודש ויאפשר לו לחיות חיים רגועים שקטים ושלווים?
יורם קראוס: "לוקח משכנתא. אבל גם זה לא פשוט כמו שזה נשמע. על פי הוראות בנק ישראל מי שמבקש לקחת משכנתא מחויב לשים דמי קדימה בגובה של 30% משווי הדירה אותה רוצים לקנות. עבור זוג צעיר ללא ירושה יפה, זה בלתי אפשרי". עוד מוסיף יורם קראוס כי מהלכי הסופר טאנקר של ביבי לעצירת הסחף במחירי הדירות, הכוללים שיווק מואץ של אלפי יחידות דיור והפשרה מואצת של קרקעות לבנייה, מתרחשים ומכוונים אך ורק לפריפריה."
לסיכום – אין ספק שמצוקת הדיור היא אחת הבעיות של זוגות צעירים שלא יכולים לקבל סיוע מהמשפחה וממתינים לסיוע מהמדינה. לעיתים יש אפשרות לקבל סיוע, כל מה שצריך הוא מעט יוזמה וסבלנות למלא את הטפסים הנכונים אשר יסייעו בקבלת הסיוע המתאים.