ממ"ד הפך לחלק בלתי נפרד מדירה או בית פרטי. אך קיימים מספר תנאים שחשוב לדעת טרם הקמת הממ"ד.
קיימות הגדרות ברורות לבניית מרחב מוגן. הגדרות אלו מצויות בתקנות ההתגוננות האזרחית (מפרטים לבניית מקלטים), התש"ן 1990.
קיימות מספר הגדרות משנה למרחבים המוגנים בהתאם למיקומם.
* ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) - מותקן בדירות מגורים. שטחו הפנימי המינימלי הוא 9 מ"ר.
* ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) -מרחב קומתי משותף בבתי דירות ובתים משותפים בהם לא ניתן להקים ממ"ד בכל דירה ובבניינים רבי קומות אחרים. (בעיקר בנייני משרדים ותעשייה)
* ממ"מ (מרחב מוגן מוסדי) - מותקן בכל מבנה ציבורי.
על המרחב המוגן לכלול מספר דברים בסיסיים:
קיר הממ" עשוי בטון מזוין מלא בלבד . עוביו של הקיר החיצוני צריך להיות לפחות 25 ס"מ ואילו עוביו של קיר פנימי לפחות 20 ס"מ. על תבניות הדלת, החלון וצינורות האיוורור להיות יציקת בטון אחת על מנת לחברם היטב אל המבנה.
על החלון להיות אטום לגזים ועמיד בפני הדף, את צינור האיוורור יש להתקין באופן שניתן יהיה לחבר אליו משאבת חמצן במידת הצורך. על דלת הממ"ד להיות אטומה לגזים ולהיפתח כלפי חוץ החדר כדי לא להיפתח מהדף. את דלת הממ"ד יש להתקין בגובה הנמוך סנטימטרים בודדים בלבד ממפלס רצפת החדר ולא על מנת למנוע מדלת הממ"ד להיפתח בחוזקה בעת פיצוץ.
טרם הקמת המבנה, יש לקבל אישורים והיתרים החייבים על פי חוק. בשלב ראשון יש לבדוק מול הרשויות היתר לתוספת בנייה בצמוד לנכס או לידו. רב הרשויות המקומיות מעודדות תהליך זה על מנת לתת פתרון הולם וזמין בשעת מתקפה.
לאחר קבלת האישורים מול הרשות המקומית יש להגיש בקשה להיתר בנייה. לבקשה זאת יש להוסיף תוכנית אדריכל ומהנדס.זמן ההמתנה המשוער עומד על בין 6-12 חודשים.
בתם קבלת האישורים יש לערוך בדיקות עמידות קרקע ולהתייעץ עם מהנדס כדי לקבוע מהו הביסוס הדרוש להכנת הממ"ד ומה יהיה אופן החיבור על מנת למנוע התנתקות המבנה עם השנים.
יש לודא כי כל תהליך הבנייה והאבזור עומד בתקן ובהוראות פיקוד העורף.