קל להכשיר כוח עבודה אנושי, אך הוא נמצא לוקה בחסר בתחומים רבים. דוגמאות ללקויות אלו מתבטאות במשימות אשר מצריכות אבחנה ויזואלית מהירה ורמת דיוק גבוהה, או כאשר מדובר בתכונות אנושיות, כמו מהירות ועייפות, היכולות להשפיע על ביצועיו. בתחומים רבים הפתרון לחסרונות אלו באה בדמות הטכנולוגיה החדשנית, "ראיה ממוחשבת" (machine vision), אשר מורכבת ממצלמות, מעבדים וחיישנים מהירים, מדויקים ובלתי נלאים. בתחום התרופות, הדורש רמת דיוק ובקרה מקסימליות, טכנולוגיית הראייה הממוחשבת הולכת ותופסת תאוצה, כמו גם את מקומם של כוח העבודה האנושי.
בבדיקת תרופות באריזות, לדוגמא, ממקמים את הכדורים על מסוע באופן ספציפי, כך שהמצלמה תוכל לקבל תמונה מדויקת עד כמה שניתן של הכדורים. כאשר המכונה מזהה כי הכדורים מונחים בצורה הנכונה, היא מאותתת למצלמה, כך שזו מתחילה לצלם. על מנת לבצע עיבוד תמונה אמין ומדוייק, יש חשיבות רבה לבחירת התאורה הנכונה במערכת. התאורה צריכה להיות מסודרת באופן שיזהה וידגיש את החומר הנבדק, תוך דיכוי פריטים אשרעלולים להפריע בעיבוד התמונה (image processing), ויכולים לגרום לניתוח מוטעה של הנתונים ולשגיאה. המצלמה החכמה שזה הרגע קיבלה איתות, מפזרת כיפת אור המאירה את כל חלקיו של הכדור, תוך מניעת השתקפויות מהאריזות העוטפות את הכדורים. התמונה שמתקבלת נשלחת מהמצלמה אל המעבד, אשר מנתח את התמונה ומזהה את החלקים, מודד אורכים ומוצא פגמים. במקרה זה, המעבד מזהה אם קיימים כדורים שבורים או חסרים. הממצאים שמתקבלים בסוף התהליך עוזרים להחליט אילו פריטים נעדיף לשמור ואיזה לזרוק, וכמו כן עשויים לעזור בניתוחים סטטיסטיים שיסייעו לשפר את תהליך היצור.
כיום, קל לתפעל את טכנולוגית הראייה הממוחשבת והיא ידידותית למשתמש. פעולות וממצאים מתורגמים למושגים מוכרים וציורים גרפיים, עוזרים להבין את הממצאים ולתפעל את המכונה באופן שאינו דורש למידה של שפה ממחושבת מקצועית. בנוסף, ישנן מכונות לראייה ממוחשבת שאף מאפשרות למשתמש הפשוט להגדיר משימות חדשות בזמן קצר. חברת "וייב טכנולוגיות" אשר ממוקמת בישראל, פיתחה טכנולוגיה מתקדמת בתחום הראיה הממוחשבת אשר משמשת לבקרת איכות של תרופות עבור חברה פארמצבטית מהמובילות בעולם.