ארבעה חוקרים מאוניברסיטת בריסטול באנגליה פיתחו תוכנה המאפשרת ניטור מרחוק וזיהוי אוכלוסיות גדולות של פינגווינים באפריקה, זאת באמצעות טכניקות שמקורם בראייה הממוחשבת ובביומטריה של האדם.
במטרה לספק פתרונות לא פולשניים לאתגרי חקר הזואולוגיה בשדה וכדי להבין טוב יותר ולשמר מינים בסכנת הכחדה, החליטו באוניברסיטת בריסטול באנגליה לפתח חומרה ותוכנה כדי לאפשר ניטור מרחוק וזיהוי אוכלוסיות גדולות של פינגווינים באפריקה. הפיתוח נעשה באמצעות טכניקות שמקורן בראייה הממוחשבת ובביומטרית האדם.
לשם ביצוע הניסוי, בנו החוקרים אב טיפוס עצמאי של מערכת הפעלה המסוגלת לנטר ולזהות פינגווינים אפריקאים בסביבתם הטבעית ללא תיוג או כל צורה אחרת המטרידה את בעלי החיים. מערכת הניטור הקבועה מתוכנת להתפרס על רובן איילנד, אי באזור קייפטאון בדרום אפריקה בעבור מושבת הפינגווינים המקומית כולה. היכולת התאפשרה בשל סימן הזיהוי של הפינגווינים האפריקאים ולהם כתמים שחורים על החזה שאינם משתנים מעונה לעונה במהלך כל חייהם הבוגרים.
המדענים גילו שאין שני פינגווינים בעלי אותם הדפוסים הויזואליים. עקב כך, החוקרים פיתחו מערכת לאיתור אותם פינגווינים אפריקאים בזמן אמת. זאת באמצעות צילום רצפים של קטעי וידאו או תמונות סטילס. חילוץ הכתמים שעל חזה הפינגווין מאפשר זיהוי ביומטרי של כל אחד מהפינגווינים. לפי טענת החוקרים, הזיהוי שאליו הם מצליחים להגיע כרגע הוא של 98%- אחוז גבוה במיוחד בתחום זה.
ניתן לראות במערכת זאת יישום של תוכנות לעיבוד תמונה (image processing software) המומרת למען שימוש בתחום אחר לגמרי, במקרה זה תחום הביולוגיה. בשנים האחרונות תחום הראייה הממוחשבת (computer vision) התפרס לכמות נרחבת של תחומים מתוך הבנת היעילות והאיכות שקיימת בתחום. יכולות הזיהוי וניתוח התמונה (visual inspection, image analysis ) הן המובילות העיקריות התורמות לשינוי תפיסתי זה במחקר ובתעשייה.