בשל דאגות ההגירה וגניבות הזהות, הרשויות החלו לחפש מאפיינים פיזיים של האדם, המכונים ביומטריה, כדי לאשר את זהותם.
בניגוד לתווי פנים אחרים המשמשים ביומטריה, כמו העיניים, הפה או האוזניים, האף קשה להסתרה וגם לא משתנה הרבה באמצעות הבעות פנים.
ד"ר אדריאן אוונס ואדריאן מורהאוס מן המחלקה לאלקטרוניקה והנדסת חשמל באוניברסיטת בת', ופרופ' מלווין סמית וד"ר גארי אטקינסון ממעבדות הראייה הממוחשבת ועיבוד תמונה של Uwe החליטו לחקור האם תמונות אפים של אנשים יכולות לעזור בזיהויים של אנשים.
לצורך כך, הם השתמשו במערכת צילום שנקראת PhotoFace, אשר פותחה במכון Uwe. זאת בכדי לסרוק בצורה תלת מימדית את צורת האף של עשרות המתנדבים לניסוי. בהמשך, השתמשו החוקרים בתוכנות מחשב מיוחדות על מנת לנתח את התמונות לפי ששת צורות האף הראשי שהגדירו: צורת האף הרומית, הצורה היוונית, הנובית, הוק, הסולד והעולה למעלה.
לצורך המחקר לא השתמשו החוקרים בצורתו המלאה של האף, אלא, השתמשו החוקרים בשלושה מאפיינים עיקריים בניתוח שלהם: פרופיל הרכס, קצה האף, והקטע שנמצא בין העיניים בחלק העליון של האף.
על מנת להשתמש במערכת הראייה הממוחשבת הזאת בצורה יעילה יש לבחון אותה שוב לאחר יצירת מאגר אפים נרחב יותר, ממגוון סוגי האוכלוסיות בעולם.
מעניין לבחון עד כמה ניתוח התמונה המתקבלת באמצעות יכולות הראייה הממוחשבת מדויקת. אין ספק שבמידה ויתגלו כנכונות- השמים הם הגבול. היכולות הללו ייכנסו באופן מיידי לתוכנות של מצלמות האבטחה במוסדות ובנמלים, וזאת כמובן בכדי לסייע למאבטחים בעיבוד התמונה המתקבלת וזיהוי האנשים החשודים.