בקיץ, כשחם לנו והשמש קופחת על ראשנו, כל מה שאנו מחפשים הוא מעט צל. אחד מפתרונות ההצללה האידיאליים למקרים כאלו הינו סוככי זרועות. השימוש בסוככי זרועות מאפשר הצללה של משטחים גדולים וקטנים כאחד, אינו דורש אישורים מיוחדים ואסתטי למראית העין היות ולהקמתו, לא נדרשות קורות תמיכה, או יסודות כלשהם. שיטת ההקמה הזו הינה מאוד אפקטיבית היות ולא מצריכה היתרי בנייה ועל כן, בעלי עסק, גינות פרטיות, דירות גן וכדומה נוטים להשתמש בשיטת הצללה מסוג זה.
סוככי זרועות נקראים כך בגלל צורת ההתקנה שלהם. הם מורכבים משתי זרועות עשויות אלומיניום עליהן פרוש הבד. את הזרועות ניתן לקפל לחלוטין או באופן חלקי. יתרון זה מקנה לבעלי הסוכך לשלוט במידת הצל הרצויה.
הבד המולבש על זרועות הסוכך, מגיע בשלל צבעים ודוגמאות, וניתן להדפיס על קדמת הבד אלמנטים גרפיים כמו למשל שילוט, המתאים לבעלי עסק הרוצים למתג את מקום עבודתם. בנוסף ניתן לבחור צבע לזרועות ולהתאים אותן לצבעי הקיר עליו הן נבנות.
תנאי שטח קשים אינם מהווים אתגר עבור סוכך זרועות היות ומגיע בגדלים שונים על פי הזמנה, וניתן להקים אותו בשיטות שונות, כמו הצלבת הזרועות, יישור משטחים ואף התקנת זרוע נוספת במידת הצורך.
הבד המשמש לכיסוי הסוכך נקרא דראלון ויחד עם זרועות המתכת, הופך את הסוכך לעמיד בפני גשם ורטיבות. כמו כן הסוכן מעניק הגנה מלאה מפני השמש.
אחד החסרונות של סוכך זרועות הוא חוסר העמידות שלו בפני רוחות חזקות וחורף סוער. היתרון של היותו מחובר לקיר על ידי זרועות בלבד, הינו בד בבד, גם חיסרון. על כן, בזמן רוחות חזקות מומלץ לקפל את סוכך הזרועות וכך למנוע שלא יינזק או יזיק.
חשוב ציין, שלדירות על קו הים או לדירות גג פחות מומלץ להשתמש בסוכך מסוג זה, בגלל החשיפה הגבוהה יותר לרוחות חזקות, למרות שישנן דרכים להתגבר על החיסרון.
אחת הדרכים הקיימות אך הפחות נפוצות להתגברות על הרוח במקומות גבוהים או חשופים היא התקנת זרוע נוספת. זרוע נוספת מוסיפה אלמנט של חוזק נוסף.
פתרון נוסף, הוא התקנת שבשבת או חיישנים בקצה הסוכך. חיישנים אלו סוגרים את הסוכך באופן אוטומטי כאשר מזהים רוח חזקה ועל ידי כך מונעים נזק אפשרי.
את הסוכך ניתן להפעיל על ידי מנואלה, על ידי מנוע חשמלי וגם על ידי חיבורו לבית חכם.