איך נוצרות סתימות בביוב:
קרה לכם פעם שנכנסתם לחדר השירותים וכולו היה מוצף ללא כל סיבה הנראית לעין? האם גיליתם שהביוב סתום ולא הבנתם איך זה קרה? הרי אתם מקפידים על כך ששום דבר אחר חוץ מנייר הטואלט לא ייכנס לשירותים. תנו לי ליידע אתכם, קיימות סיבות רבות להיווצרות סתימות ביוב.
אחת הסיבות היא אופן השימוש הביתי במערכת צינורות הביוב. מערכת הביוב היא מערכת מתוחכמת, שתפקידה להעביר את הפסולת לכיוון הביוב המרכזי. הפסולת נוצרת עקב שימוש באמבטיה, בשירותים, במדיח, או במכונת הכביסה. צינורות הביוב אומנם מסלקים את הפסולת, אך אותה הפסולת מכילה בתוכה בנוסף שומנים, שאריות אורגניות ושאר מיני חומרי ניקוי אשר נדבקים לדפנותיהם של צינורות הביוב לאורך הזמן. כתוצאה מכך, הצינור נסתם כל פעם יותר ויותר ובכך מקשה על מעבר חופשי של נוזלים. כלומר, עשינו הכול "לפי הספר" ועם זאת נוצרה סתימה בביוב.
סיבה שנייה להיווצרותן של סתימות ביוב היא שורשי העצים. רבים מכם בוודאי חושבים שהעובדה שאינכם גרים בדירה עם עצים בחצר אינה מהווה סכנה לסתימת הביוב. אך בפועל, גם אם אין לכם עצים בביתכם מספיק שיש עצים ברחוב בו אתם גרים. שורשי העצים נמשכים לצנרת הביוב המהווה מעיין שופע עבורם, מעיין המספק להם מים ומכיל בתוכו שאריות אורגניות מהם הם ניזונים. כלומר, גם אותם עצים אשר אתם חולפים על פניהם כל יום בדרך חזרה מהעבודה יכולים לגרום להיווצרות סתימות. אם כן הסיבות הן רבות ומגוונות אך הפתרון הוא אחד וקבוע, שכירת שירותיו של אינסטלאטור או חברה המתמחה בשאיבות ביוב שתפעל לתיקון הסתימה במהירות ויעילות.