שלילת רישיון יכולה להתממש עקב מצבים חריגים וחד-פעמיים כפי שיודגם בהמשך אך כמו כן, היא עשויה להופיע כמעין "עונש" על מגמתיות בביצוע עבירות תנועה שונות ולאורך זמן. שיטת הניקוד החדשה לעבירות תנועה קובעת כי כל מי שהגיע ל- 36 נקודות בגין עבירות תנועה מכל סוג, יקבל הודעה על שלילת רישיון מטעם משרד הרישוי. השלילה במקרים אלו תקפה ל- 90 יום. ניתן לערער על שלילה זו בפני הגופים המנהלתיים במשרד הרישוי אך מומלץ לעשות זאת בליווי עו"ד אשר מתמצא היטב בשיטת הניקוד החדשה ולא להסתמך על טיעונים שגם כך לא יתקבלו כגון אובדן פרנסה.
שלילת רישיון מנהלית
בסמכותו של קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה להורות על שלילת רישיון מנהלית לנהגים אשר נתפסו על עבירות תנועה חמורות כגון נהיגה בשכרות ותחת השפעת סמים, סיכון הולכי רגל על מעבר חצייה ועוד. שלילה זו תהיה בתוקף רק לאחר שימוע במקום האירוע או בתחנת המשטרה והיא ניתנת לערעור ובמקרה הצורך גם לערעור חוזר בבית המשפט המחוזי על משך תוקפה בגין הוכחת אי-מסוכנות הנהג לציבור עד שיידון התיק העיקרי בבית המשפט. במקרה של שלילת רישיון מנהלית ישנה חשיבות עליונה בנקיטת פעולות מושכלות ובתזמון הנכון על מנת לקצר את תוקפה.
שלילה משפטית
זהו המקרה החמור מבין השלושה והוא עשוי להסתיים בהתליית הרישיון של הנאשם לתקופה ארוכה ביותר, לעיתים רבות אף לצמיתות. שלילת רישיון מסוג זה נידונה בבית המשפט לגבי עבירות בדרגות חומרה שונות אשר הסתיימו בתביעה כנגד הנהג הנאשם, בין אם ביוזמת המשטרה ובין אם ביוזמתו של הנהג לערעור במצבו. כאמור, חשוב מאוד להיות מיוצג ע"י עו"ד מתאים על מנת שזה יוכל לאתר את נקודות התורפה של התביעה כנגד הנהג ולחלץ אותו מפני אובדן רישיונו לתקופה ארוכה במיוחד.