כמה זמן מקדישים תושבי תל אביב למציאת חנייה ליד ביתם?
יורם קראוס: "תושב תל אביב אשר אינו מעוניין לבזבז זמן על הליכה ברגל לכיוון ביתו או לכיוון המשרד שבו הוא עובד צפוי לבזבז כ-25 דקות על מנת למצוא חנייה קרוב לבית או לנקודה אליה הוא צריך להגיע בתוך העיר ואנחנו אפילו עוד לא דיברנו על מי שאינו תושב תל אביב וצריך להכיר את העיר על מנת לעשות זאת". עוד הוסיף יורם קראוס כי למעשה קיימת חצי שעה שמבזבזים אותה לשווא, לפעמים פעמיים ואפילו יותר מפעמיים ביום. בואו נוסיף לכך את זה שאתם עומדים בפקקים, את מחירו של הדלק שהמנוע אוכל ואת המתנה הארוכה וזיהום האוויר וקיבלתם חוויה עירונית מתמשכת שעוברת על התושבים כמעט בכל יום.
האם העירייה בתל אביב מציעה פתרונות יעילים או יצירתיים כלשהם לתושבים הגרים בעיר או המגיעים לבקר בעיר לחיפוש חניה יעיל ומהיר?
יורם קראוס: "העירייה לא מהססת להציע חניונים מוסדרים, מגרשי חנייה מחוץ לעיר, השכרת אופניים על פי שעות וגם קנסות מאד חריפים לאלו הבוחרים לחנות שלא על פי החוק". עוד הוסיף יורם קראוס ישנן ערים בעולם שמצאו פתרונות הרבה יותר יעילים ומעוררי השראה.
מה קורה בחו"ל?
יורם קראוס: "בכמה וכמה ערים בארצות הברית לדוגמא הקימו חניונים אוטומטיים שמי שאחראי לפיתוח שלהם היא דווקא חברה ישראלית. למעשה, את המכונית בחניון מהסוג הזה מכנה הנהג בתוך מעלית ואחרי שהמערכת בעלת החיישנים בטוחה שהמכונית נעולה וריקה מאדם היא מעבירה אותה על מסוע לחנייה פנויה. הודעת טקסט למערכת ממוחשבת גורמת לרכב להשלף מהחנייה הפנוייה ולעבור חזרה למסוע לנקודת איסוף שבה מחכה למכוניתו, הנהג. היתרון העצום של השיטה הזאת היא חסכון באנרגיה וחסכון במקום.