כולנו שמענו על משבר הדיור. אחת הסיבות לו היא היעדר קרקעות למגורים בכמות מספקת. הפתרון האידאלי, במקרה הזה, הוא הפיכת קרקעות חקלאיות לקרקעות מגורים, וזאת בתום הליך הפשרתן. מה צריך לדעת על קרקע חקלאית להשקעה וכיצד זה יכול להביא לרווחים מרשימים?
ההיבט הפיננסי של ההשקעה
השקעה בקרקע חקלאית הפכה בשנים האחרונות לנפוצה ביותר, כשהסיבה העיקרית לכך היא המעלות הכלכליות שגלומות בה. הקרקע נקנית במחיר זול פי כמה מאשר דירות המגורים. כעבור מספר שנים, ניתן כמובן, להפשיר אותה ולהקים עליה בית מגורים. מבחינה כספית, ניתן לחסוך בכך מאות אלפי שקלים.
בישראל ישנן קרקעות רבות שעדיין לא בוצעה עליהן בנייה. עם עליית מחירי הדיור, ישראלים רבים אינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש בית, על אחת כמה וכמה בערי המרכז הצפופות. השקעה בקרקע חקלאית הופכת עבורם לאופציה משתלמת במיוחד, ואולי אפילו הדרך היחידה לחלום על בית משלהם – בלי משכנתאות בשיעור עצום שמשבשות את אורח החיים, ובלי להיכנס לבור כלכלי שקשה לצאת ממנו.
עליית המחירים כפונקציה של רווח
קרקע חקלאית להשקעה, כנובע משמה, היא השקעה לטווח ארוך. היא נועדה לכל אותם אנשים שחושבים שנים ארוכות קדימה, ויודעים דבר אחד: שסביר מאוד להניח שמחירי הקרקע רק יעלו עם הזמן. כתוצאה, מכירתה כעבור מספר שנים הופכת לאפשרות משתלמת במיוחד.
החשש העיקרי של המשקיעים הוא מירידת ערך פתאומית של הקרקע, דבר שיסכן במידה לא מבוטלת את כדאיות ההשקעה. כשנוצר מצב שבו ייעוד הקרקעות נותר להיות בחקלאות והן אינן מוסבות למגורים, מחירן עלול לרדת. גם התנגדויות של רשויות מקומיות, או אפילו ארגונים לאיכות הסביבה, עלולים להביא לעיכוב בתכניות הפיתוח.
המפתח להשקעה נכונה
כתוצאה מכל אלה, ברור שיש צורך מהותי לבדוק את מצבה של הקרקע, בין השאר בנוגע לתכניות הפשרתה. ייעוץ של חברה חיצונית בתחום הופך לאופציה ראויה בהחלט, שיכולה להוות את ההבדל בין השקעה ראויה לבין בזבוז כספים כואב. על כל פנים, חשוב מאוד שלא לפתח ציפיות על רווחים בשיעור עצום בתוך מספר חודשים. סבלנות היא מילת המפתח כשמדברים על קרקעות חקלאיות להשקעה. עם זאת, ברוב המקרים מוכח כי היא אכן משתלמת.
הכותב הוא אורן קובי – מנכ"ל אדמה לוגיסטיק נדל"ן המשווקת קרקע חקלאית בפרדס חנה,קרקע חקלאית בכרכור.
השקעה בקרקע חקלאית - צרו קשר:
רחוב ברקוביץ 4,
מגדל המוזיאון ק-16, תל אביב
טלפון: 03-6218700
פקס: 03-6218701