תכוניות הטלוויזיה הרבות בארץ ובעולם, בסגנון "כוכב נולד", יכולות ליצור את הרושם שקל מאוד להפוך לזמרים או לכוכבים בין לילה. לאמתו של דבר, על מנת להפוך לזמר אמתי או "רק" לבעל יכולות קוליות טובות יותר, אי אפשר לעשות קיצורי דרך. כמו כל מקצוען, מי שרוצה לשיר ללא פשרות, ללטש את היכולות שבו ולהגיע לגבהים חדשים, לא יכול לוותר על שיעורים מקצועיים של פיתוח קול.
גם כאשר מדובר על זמרים מוכרים וידועים, כאלה שנראה שהשירה היא עבורם טבע שני ואיננה כרוכה במאמץ כלל, המציאות בדרך כלל איננה קלה כל כך. מרבית האנשים לא נולדים עם יכולת קולית מלוטשת. כל הזמרים, ללא יוצא מהכלל, למדו להשתמש בקולם ולהפיק ממנו את המגוון הרחב ביותר של צלילים וגוונים, באמצעות ליווי של מורה או מורים בעלי ידע וניסיון בתחום. למעשה, שיעורים בפיתוח קול יכולים להיות לעזר לא רק למי ששואף להיות זמר מקצועי. גם ילדים שרוצים לשפר את הביטחון העצמי יכולים לקבל דרך ביטוי חדשה ומשופרת באמצעות שיעורים כאלה בדיוק.
היכן לומדים פיתוח קול
כדי ללמוד לשיר טוב יותר, אין כמו קורס פיתוח קול שמתבצע באולפן הקלטות מקצועי. למעשה, קורס שכזה ואולפן הקלטות, הם החיבור הטבעי ביותר בעולם. במקום כזה נמצאים אנשים בעלי רקע, ידע וניסיון בזיהוי יכולות קיימות וחבויות. יתירה מכך, באולפן נמצאים מקצוענים שיכולים לסייע לא רק בשיפור הטכניקה עצמה כי אם גם בשיפור היכולת להעמיד שיר והופעה שלימה.
כדי "להחזיק" את הקהל המאזינים, לרגש אותו, לגעת בליבו, צריך לא רק לשלוט בהיבטים הטכניים של הכנסת אוויר והוצאתו. לא פעם, יש צורך ללמוד ללכת עם הקול האישי, הייחודי, עם האמת הפנימית. השילוב הזה של היכולת האינדיבידואלית עם הבסיס המקצועי של השליטה המושלמת במיתרי הקול, משתלבים בצורה שאין שניה לה באווירה של אולפן הקלטות ראוי לשמו.
שיפור יכולת קולית
שיעורי פיתוח קול יכולים להתאים לכולם - גברים ונשים, ילדים ומבוגרים. בין הפונים לשיעורי פיתוח קול ניתן למצוא אנשים שרוצים להפוך את השירה מתחביב למקצוע, שחקנים ואמני במה אחרים, אבל בהחלט לא רק הם. לא מעט ילדים משתמשים בכלים שלמדו על מנת להשתלב בפעילויות מקומיות, אם בבית הספר ואם במתנ"ס, ולעשות זאת בביטחון. אותו ביטחון עצמי יכול להועיל רבות להשתלבות חברתית, ואף לספק כלים חשובים לכל המשך החיים.
את שיפור היכולת הקולית משיגים תוך שילוב של שני אלמנטים:
- פגישות מתמשכות ללימוד וליטוש הטכניקה. על פי רוב מדובר בפגישה שבועית שנערכת עם המורה באולפן ההקלטות עצמו. בפגישות נלמדים נושאים כמו - הפקת קול בצורה נכונה, נשימה נכונה, דיוק, פיתוח שמיעה מוסיקלית, עקרונות בדיקציה והגייה ועוד.
- תרגול,תרגול, תרגול - כדי להפיק מהשיעורים את המרב, צריך להמשיך ולתרגל את הביצוע מעבר לשיעורים. בדיוק כמו שחיזוק השרירים של ספורטאי מתבצע באופן מתמשך, תוךכדי אימון ותרגול גופני, כך הדבר גם באימון הסרעפת ומיתרי הקול.