על פי יורם קראוס, מנכ"ל SMS ניהול פרויקטים, תמ"א 38 לא תקבל רוח גבית בצורה מיידית תוך תקצוב ממשלתי ולמעשה תבהיר שהינה כדאית לכולם. לאחר רעידת אדמה ראשונה שתהיה, יצוצו לא מעט שאלות עליהן יצטרכו לתת את התשובות.
בשנת 2005 ממשלת ישראל החליטה על תכנית מתאר 28 לצורך חיזוק מבנים בארץ מפני רעידות אדמה. תכנית זאת נקראת תמ"א 38, מעדכן יורם קראוס. תכנית זאת מתייחסת למבנים אשר נבנו לפני שנת 1980 ואשר לא נבנו על פי תקן בניה מספר 412 אשר נכנס לתוקף כבר בשנת 1975 ולמעשה, נותן את המענה לרעידות האדמה. הקונספט הינו שהדיירים בבתים אשר יצטרפו לתכנית זאת יוותרו לקבלן על זכויות הבניה הניתנות להם מתוקף תכנית תמ"א 38. מוסיף יורם קראוס.
ההטבה העיקרית מכוח תמ"א 38 היא תוספת קומה, לבניית דירות חדשות והרחבת הדירות הקיימות ב-25 מ"ר נוספים לכל דירה, אומר יורם קראוס. הטבות נוספות באות לידי ביטוי בהיטל השבחה מופחת (10% מההיטל הרגיל ובאזורי הפריפריה פטור מהיטל השבחה), פטור ממע"מ (ביחס לבעלי הדירות) ופטור ממס שבח. חוק המקרקעין אף תוקן כך שלא נדרשת הסכמה של כל בעלי הדירות לתוספת הדירות. ציין יורם קראוס.
על הנייר נראה היה שמדובר בתוכנית טובה, מציין יורם קראוס שנותנת מענה לשני האיומים המרכזיים הניצבים בפני מדינת ישראל: איום רעידת אדמה שמקבל מענה באמצעות חיזוק המבנה, ואיום הטילים שמקבל מענה ע"י בניית ממדי"ם, שתורמת גם היא לחיזוק המבנה.
לפי הערכות משרד הפנים, כ-200 אלף מבנים ובהם כמיליון יחידות דיור נמצאים בסכנת קריסה במקרה של רעידת אדמה חזקה בישראל. למרות זאת, מאז אושרה התוכנית בשנת 2005, הוגשו למשרד הפנים רק כ-1,000 בקשות לחיזוק מבנים, מהם אושרו לחיזוק רק מספר זעום ביותר של מבנים. רובם המוחלט באזורי הביקוש שבמרכז.