רק בארצנו הקטנטונת הכל כל כך מורכב ומסובך. רק הדת שלנו מצליחה לסבך אותנו עם חוקים ונהלים ומצוות ומה לא, ובמקום להקים עסק קטן ופשוט אני צריכה לישוב איך לבנות תפריטים למטבח מיוחד. אז החלטתי להתמקד במטבח שאני אוהבת יותר ובחרתי להקים עסק של קייטרינג חלבי ולוותר על תענוגות הבשרים. רק אלה של המטבח כמובן.
בחרתי לי את הצוות, למטבח ולהגשה, בחרתי לי את הציוד שנוח לי לעבוד אתו ומתאים לצרכי קייטרינג חלבי והקמתי לי מטבח קבוע ובסיס למטבח זמני, נייד. הבנתי שמה שיהיה הכי חשוב זה שהתפריט יהיה כזה שאני אוהבת. תפריט קייטרינג חלבי שמורכב ממנות שיכולות להתאים להרבה אירועים, מנות שאפשר לשחק איתן ולהרכיב איתן תפריטים לאירועים קטנים ולאירועים גדולים, להגשה לשולחנות או הגשת בופה, ולא יהיה הבדל בדרך ההכנה שידרוש שינויים גדולים במטבח או בהתארגנות.
הקמתי לי קייטרינג חלבי קטן שהצליח בקלות לבלוע אירועים גדולים כקטנים, קייטרינג חלבי שהיה חדש ומחודש ברעיונותיו, ותפריטו השאיר המון מקום למשחקים ולבחירות כאשר מרכיבים הזמנה של תפריט לכל סוג של אירוע. כל הזמנה של אירוע של קייטרינג חלבי מחודש היה בהתחלה התרגשות וחששות שלי אבל מהר מאוד גיליתי שהחשש לא מגיע בגלל קייטרינג חלבי אלא מתוך עצמי. עם ההבנה הזו שחררתי את קייטרינג חלבי לעבודתו, הצוות עשה עבודתו נאמנה, המטבח תיפקד במאת האחוזים, הכל דפק כמו שעון ולי נשאר לחייך ולראות איך העסק מתנהל בעצמו על פי כללים ונהלים שהוחלטו מראש, ובעצם לא ממש נותר הרבה לעשות כדי שהכל יזרום למעט העבודה השוטפת.
לכן דאגנו לשפר מתכונים, להוסיף טעמים, לשבח הגשה ולשחק עם הכלים שיש כדי להפיק את המקסימום מהקיים. העסק התנהל תמיד על מי מנוחות, בניגוד לחששות, מה שהפך אותו לתחביב, הפוך למקרים אחרים בהם התחביב של בשלנות הופך לעסק של קייטרינג חלבי או בשרי או כל עסק בתחום הבישולים. אצלי הרעיון של בישול כעסק וניהול עסק כעבודה מסודרת הביאה אותי להתמחות בהקמת העסק וניהולו ופינתה לי זמן לתחביבים, שבעקבות העסק, התמקדו בבישול.