מים הם מצרך הכרחי לגוף האדם, ולכן צריכה להיות לנו גישה למים לאורך כל שעות היום, בין אם אנחנו נמצאים בעבודה ובין אם אנחנו בבית שלנו. משום שבר מים יכול לספק לנו מים נקיים ובריאים כל זמן שנרצה לשתות, ומבלי שנצטרך להיסחב עם שישיות, מדובר ברכישה נבונה.
אבל, לפני שקונים בר מים לבית או לעבודה, יש כמה דברים שצריך לבדוק, וכמה דברים שוליים יותר, כמו העיצוב של הבר, אבל את אלה אפשר להשאיר לסוף.
לפני הכל, צריך לבדוק מערכות למניעת אבנית בבר המים. האם הן תקינות, והאם הן בכלל מותקנות? כשקונים בר מים חדשים ישירות מהחברה, אין מה לדאוג, המערכות יהיו בפנים. עם זאת, חשוב לבדוק שהחלפה או תיקון שלהן כלול באחריות, שהרי הן חלק חיוני במכשיר.
אם קונים בר מים לבית מיד שנייה, כלומר לא מחברה ולא חדש, זה משהו שצריך לבדוק. כמו כן, מומלץ לבדוק אם האחריות על המכשיר עדיין בתוקף, ולהשוות את זה למחיר שדורש המוכר.
ואם במחירים עסקינן, זה השלב הבא- השוואת מחירים. לא משנה אם אתם קונים מיד שנייה או אם אתם קונים חדש מהחברה, סקר שוק והשוואת מחירים הם צעדים בסיסיים וחשובים בתהליך הרכישה של המכשיר. אבל שימו לב שעם כל מחיר מגיע משהו, יתרון או חיסרון. לדוגמא, אם מחיר של מיני בר מים הוא גבוה יותר בחברה אחר לעומת חברה אחרת, יכול להיות שזה בגלל הכיסוי שהאחריות נותנת ומשך התקופה שלה. כמו כן, אם אתם מוצאים מכשיר יד שנייה במחיר "מציאה", בדקו אם אכן מדובר במציאה או שאולי ההשקעה שתצטרכו לעשות עבור תיקון המכשיר פלוס מה שמשלמים למוכר מצטבר לכדי מחיר של מכשיר חדש.
בתהליך הבחירה שלכם את הבר והשוואת המחירים, שימו לב גם לסוג המכשיר- דיגיטלי או רגיל, בר ריצפתי גדול או מיני בר.
ולעניין השולי מכולם- העיצוב של הבר. בר מים ריצפתי או קומפקט יכולים להגיע במגוון עיצובים. אם העיצוב חשוב לכם, ההתלבטות שלכם תגדל ותהיה מסובכת יותר, לנוכח ההיצע הגדול של העיצובים.